Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Ja nebeigsies māžošanās – beigsies Latvija

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Staņislavu no Daugavpils pārsteigusi vairāku tautiešu nīgrā reakcija uz Viestura Kairiša nra.lv publicēto runu Latgales kongresa simtgadei veltītajā pasākumā. Viņš uzskata, ka Viesturs tver visus latviešus kā kopumu, nevis, kā dažs to apgalvo, šķiro tos latgaliešos un pārējos. Staņislavs uzskata, ka Viestura runa pacilā mūsu visu nacionālo pašcieņu un pašapziņu.

Pensionārs no Madonas, pirmās grupas invalīds, līdz ar lielu daļu savas apkārtnes cilvēku uzskata - ja televīzijas grib ekonomēt, jāsamazina to raidījumu skaits, kur nav ko skatīties. Tādi esot ļoti savairojušies. Tāpat atkārtojumi un reklāmas nu jau tiekot demonstrēti tik bieži, ka sākot kaitināt.

Velta Antmane no Latvijas ekoloģiskās biedrības iestājas par ekoloģisko līdzsvaru un uzskata - pirms sākt dabā ko darīt, jāveic un jāņem vērā komplekss vides novērtējums, katrai vietai jānosaka prioritātes, tad - teritoriālais plānojums, nosacījumi īpašniekiem. Izmantošana - tikai pēc izpētes.

Otrās grupas invalīde pensionāre Rubīte saistībā ar iecerēto obligāto veselības apdrošināšanu grib dabūt skaidru atbildi uz ļoti būtisku jautājumu - ko mēs saņemsim pretī? Tas nekur netiek rakstīts un runāts.

Jānis Krūmiņš no Jaunjelgavas pašreizējo valsts vadīšanas līmeni uzskata par māžošanos. «Ja nebeigsies māžošanās - beigsies Latvija. Man sevis nav žēl. Mazbērnu žēl,» saka Jānis.