Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Konflikts Bauskā: Divi policisti uz laiku atstādināti no amata

© Ekrānšāviņš no video

Par notikušo konfliktu 27.maija agrā rītā pie kādas spēļu zāles Bauskā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē ierosināta disciplinārlieta pret divām Valsts policijas amatpersonām par neprofesionālu rīcību konflikta atrisināšanā. Abi policisti uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināti no amata pienākumu pildīšanas. Izmeklēšana disciplinārlietā turpinās.

Jau iepriekš ziņojām, ka pēc 27.maija rītā notikušā incidenta Bauskā Valsts policijā, papildus divām uzsāktajām lietvedībām par konfliktu spēļu zālē un vēlāk pie tās stāvlaukumā, tika uzsākta arī pārbaude par policistu rīcību situācijas atrisināšanā.

Pārbaudes laikā tika pieņemti paskaidrojumi no notikumā iesaistītajām personām, kā arī skaidroti notikušā apstākļi, apkopojot pieejamos video materiālus gan no konflikta spēļu zālē, gan no stāvlaukuma iepretim spēļu zālei, kur konflikts izcēlās no jauna.

Lai arī izmeklēšana disciplinārlietā turpinās, jau tagad, iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde guva apstiprinājumu tam, ka video redzamā Valsts policijas amatpersona ar kolēģi, kura tajā brīdī dienesta automašīnā pieņēma paskaidrojumu no spēļu zāles apsarga, konflikta atrisināšanā rīkojušies neprofesionāli. Izmeklēšana disciplinārlietā turpinās un uz tās laiku abas amatpersonas no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas.