Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Cerība uz brīnumu: Skarbu likteni pārcietušam suņukam meklē jaunas mājas

© Tukuma dzīvnieku patversme

Sociālajā tīklā facebook Tukuma dzīvnieku patversme ievietojusi stāstu par kādu suņuku, kam pēc saimnieka zaudēšanas nu jāmeklē jaunas mājas.

"Vai uz pasaules ir cilvēks, kurš spētu izdarīt brīnumu?! Lai veicas, lai notiek, lai piepildās, lai atnāk īstais cilvēks, lai brīnums notiek, lai viņi sajūt viens otru, lai viņu sirdis satiekas, lai laimīga mūža atlikusī daļa, lai krietni saimnieki, lai miers un mīlestība jaunajās mājās, kuras... gan vēl jāgaida. Kad zaudēts saimnieks, kurš suni mīlējis un lutinājis, tad dzīvnieks paliek lieks, uzskatāms par apgrūtinājumu un tad sākas problēma, kur suni likt, kur viņam palikt. Nav jau tā, ka neviens no tuviniekiem nemēģināja mājas meklēt sunītim, bet tas notika steigā un nepārdomāti. Suns, kurš dzīvojis istabā un brīvi staigājis, tika atdots uz laukiem dzīvošanai pie ķēdes... Augumā lielais suns, vārdā Šeris, jaunajā vietā piesiets pie ķēdes, iespējams pirmo reizi mūžā, pamests svešā vietā, mēģināja protestēt pret nebrīvi, parādot pārliecinošu suņu argumentu - zobus! Nepilna diena jaunajās mājās un zvans uz patversmi par agresīvu suni," teikts stāstā par suņuku.

Lielais milzis arī patversmē vairākas nedēļas lika manīt, lai viņam netuvojas. "Un mēs jau sapratām, ka tā nav agresija, bet skaistu mūžu nodzīvojuša, tagad patversmes būrī ieslēgta, diža suņa dvēseles kliedziens, sirds sāpes un izmisums."

Tukuma dzīvnieku patversme

"Šerim ir deviņi gadi... Suns visu laiku mūs vēroja un nervozēja. Mums stress un sunim arī... Pēc divām nedēļām Šeris pienāca pie restēm un, piespiedis degunu pie tām, lika noprast, ka vēlas izlīgumu. Sunim, kuram pāri pusmūžam, ir tik grūti krietnus saimniekus atrast un mums atkal uzlikts šis smagais slogs. Kad cilvēkam pašam pāri pusmūžam, tas lieliski saprot un savādāk izjūt to sajūtu, ko sauc par nodevību, vientulību ..."

Patversmes pārstāvji norāda, ka ceru uz brīnumu un tic, ka atradīsies kāds cilvēks, kurš gatavs suņuka atlikušo mūžu par viņu rūpēties. Interesenti aicināti sazināties ar Tukuma dzīvnieku patversmi.