Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Konflikts Bauskā: Policija sniedz jaunu informāciju par notikušo

© Ekrānšāviņš no video

Internetā šodien publicēts video, kurā redzama daļa no konfikta situācijas šorīt pie kādas spēļu zāles Bauskā. Par notikušo konfliktu patlaban Valsts policijā uzsāktas divas lietvedības – viena par konfliktu spēļu zālē un otra par konfliktu, kas no jauna izcēlās stāvlaukumā iepretim spēļu zālei (daļa no kura redzama video).

Vienlaikus uzsākta arī pārbaude, kuras laikā tiks vērtēta policistu profesionālā darbība un attieksme notikuma vietā. Lai fiksētu visu notikušā attīstības gaitu un gūtu pilnu informāciju par notikušo, šobrīd visi iesaistītie policisti un konflikta dalībnieki sniedz paskaidrojumus, kā arī tiek izņemti video, kurā redzams viss konflikts un tā attīstība.

Šorīt 4.20 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz spēļu zāli, kurā bija izcēlies konflikts starp vairākiem tās apmeklētājiem. Tā laikā, lai konfliktu apturētu, pret vienu no iesaistītajām personām spēļu zāles apsargs pielietoja asaru gāzi. Policijai ierodoties notikuma vietā, vīrietim pret kuru tika pielietota asaru gāze, tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, savukārt spēļu zāles apsargs tika uzaicināts uz dienesta automašīnu sniegt paskaidrojumu par notikušo konfliktu un tā attīstību.

Kā šobrīd Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, kamēr apsargs sniedza paskaidrojumu, starp iepriekš spēļu zālē konfliktējošajām personām no jauna izcēlās konflikts stāvlaukumā iepretim spēļu zālei, daļa no kura redzama internetā publicētajā video. Brīdī, kad no jauna izcēlās konflikts, viens no policistiem pameta automašīnu un devās to izšķirt. Jāatzīmē, ka internetā publicētajā video redzams atsevišķs notikušā fragments, kurā var novērot, kā policists ved vienu - visstiprāk iereibušo vīrieti uz dienesta automašīnu. Kamēr divi citi konflikta dalībnieki pieskrien klāt un viens no tiem iesit visvairāk iereibušajam vīrietim, kurš nokrīt. Savukārt policists, izvērtējot situāciju un riskus, pieņem lēmumu izsaukt papildspēkus pa rāciju, tāpēc iesēžas mašīnā.

Internetā publicētajā video tālāk nav redzams situācijas turpinājums, kas, pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas, bija sekojošs - izsaucot papildspēkus, policists devās pie iereibušā vīrieša, lai pārliecinātos par viņa veselības stāvokli un notikušo, pēc kā uzzināja, ka vīrietis atsakās no mediķu palīdzības.

Šobrīd tiek skaidroti visi notikušā apstākļi - tiek apkopoti pieejamie video materiāli no šī rīta incidenta gan spēļu zālē, gan stāvlaukumā, kā arī tiek apzinātas visas notikumā iesaistītās personas, paskaidrojuma sniegšanai, lai iegūtu pilnu informāciju par notikušā gaitu un apstākļiem.

Tāpat ļoti rūpīgi tiks vērtēta Valsts policijas darbinieku profesionālā rīcība un attieksme konflikta atrisināšanā.