Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Glābēji cer, ka ugunsgrēks uz tankkuģa varētu būt apdzēsts

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Atkārtoti apsekojot Rīgas jūras līcī esošo tankkuģi, uz kura šodien izcēlās ugunsgrēks, un izmērot tā borta temperatūru, secināts, ka temperatūra nav paaugstinājusies, un tas dod cerības, ka ugunsgrēks ir apdzēsts, pastāstīja Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra priekšnieka pienākumu izpildītājs, kapteiņleitnants Valdis Andersons.

Viņš informēja, ka tuvākajā laikā tiks veikta klāja un mašīntelpas ieejas apsekošana, pēc kuras arī plānots atkārtoti izmērīt bortu temperatūru. Taču mašīntelpas apsekošana būs iespējama vienīgi pēc plkst.18, kad tiks veikta dūmu evakuācija un skābekļa atjaunošana telpā. Viņš piebilda, ka tikai pēc tam var runāt par kuģa vilkšanu atpakaļ Rīgas ostā.

Jau ziņots, ka Rīgas jūras līcī šodien ap plkst.11 izcēlās ugunsgrēks uz tankkuģa "Zircon", uz kura atrodas vairāk nekā 7000 tonnas dīzeļdegvielas. Uz notikuma vietu devās krasta apsardzes kuģi "Klints" un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopters Mi-17.

Ugunsgrēks izcēlās kuģa mašīntelpā un brīdī, kad tas notika, kuģī ieslēdzās ogļskābās gāzes stacionārā ugunsdzēsības sistēma. Tas nozīmē, ka tika noslēgtas telpas un izsūknēts gaiss no mašīntelpas, kurā izcēlās ugunsgrēks.

Nepieciešamības gadījumā pie "Zicron" atrodas patruļkuģis "Skrunda" un Rīgas brīvostas flotes velkonis "Stella" ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienību.

Kuģis "Zircon" būvēts 1993.gadā, tas kuģo zem Latvijas karoga un mājas osta tam ir Rīga. Kuģis šobrīd atrodas iepretim Bērzciemam un Engurei jeb 20 līdz 30 kilometrus no Rīgas ostas vārtiem.

Kuģis bija ceļā no Rīgas uz Dāniju.

Ugunsgrēkā cietušo nav, un 17 cilvēku lielās apkalpes evakuācija nav pieprasīta. Lai arī uz kuģa atrodas vairāk nekā 7000 tonnu dīzeļdegvielas un naftas produktu pārpalikumu, naftas noplūdes draudi šobrīd nepastāv.