Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini: Kurā Latvijas novadā ir visaktīvākie grāmatu lasītāji

f64 © Andrius Ufartas/ f64 photo agency

Kaut arī mūsdienās aizvien vairāk aktualizējas jautājums par tiešsaites grāmatu lasīšanu internetā, nereti cilvēki labprāt izvēlas apmeklēt bibliotēku, izvēloties savu iemīļotāko literatūru. Pērn aktīvākie bibliotēku grāmatu lasītāji bijuši Durbes novadā – katrs pagasta iedzīvotājs vidēji izlasījis 16,6 grāmatas.

Zīmīgi, ka Talsu novads statistikā ierindojas kā nākamais, taču manāma uz pusi zemāka aktivitāti. Tajā, dalot bibliotēkā izsniegtās grāmatas ar iedzīvotāju skaitu, katram sanāk vien 8,8 grāmatas. Tostarp trešā vieta- Skrundas novadam (8,7 grāmatas),ziņo portāls lsm.lv

F64

Savukārt, salīdzinoši pasīva bibliotēkas aktualitāte manāma Garkalnes novadā, kur sanāk vien 0,8 grāmatas. 0,9 ir Mārupes novadā, bet 1,2 - Ādažu novadā.

Aktīvi žurnālu un avīžu piekritēji un lasītāji bibliotēkās liek par sevi manīt Viļakas novadā, tur, sadalot izsniegto periodiku uz iedzīvotāju skaitu, sanāk 7,8 vienības katram. Līdzīgs redzultāts ir Ventspilī. Savukārt Rīgā aktivitāte krasi sarūk, jo vismazāk žurnāli lasīti tieši galvaspilsētā - tikai 0,1 uz iedzīvotāju.