Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens: Valdība nespēj aizstāvēt uzņēmējus no tirgus kropļošanas

© f64

Valdība nespēj aizstāvēt uzņēmējus no tirgus kropļošanas, ko izraisa pašvaldības, dibinot savus uzņēmumus, intervijā Latvijas Radio atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Lai cīnītos ar to, būtu nepieciešamas normatīvo aktu izmaiņas, kas dotu plašākas pilnvaras Konkurences padomei (KP). Tomēr pašreizējā Saeimā esot liels pašvaldību lobijs, līdz ar to izmaiņu virzīšana esot apgrūtināta. Kā norādīja Ašeradens, Ekonomikas ministrija vēlētos iekļaut attiecīgās izmaiņas Ministru kabineta darba kārtībā, bet valdība nolēmusi, ka projekts saskaņojams ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kas tam pretojas.

Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Ekonomikas ministrs pauda, ka, pašvaldībām dibinot savus uzņēmumus jomās, kurās varētu darboties privātuzņēmēji, notiek konkurences kropļošana. Tādejādi tiek apdraudēta privātuzņēmumu pastāvēšana un kopumā radīta negatīva attieksme pret valsti.

Tādēļ Ekonomikas ministrija vēlētos dot KP plašākas pilnvaras ietekmēt procesus. Proti, iecerēts dot tiesības uzņēmējiem tiesības vērsties KP, KP savukārt varētu uzsākt sarunas ar pašvaldībām, bet gadījumos, ja sarunas nedod vēlamo rezultātu, vērsties pret konkurences kropļošanu.