Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bezatbildība: Karstā laikā automašīnā "iesprosto" suni

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Egons Ansbergs/ F64 Photo Agency

Aizvadītās nedēļas nogalē Latviju sasniedza pirmais karstuma vilnis, un atsevišķos valsts reģionos gaiss iesila pat līdz +27 grādiem. Lai gan šīs nav īstais laiks, kad sakarsušā automašīnā vienus pašus vajadzētu atstāt mazus bērnus vai mājdzīvniekus, sociālā tīkla facebook lietotāji informē, ka joprojām ir cilvēki, kuri neapzinās, cik nopietnas sekas var būt šādai rīcībai.

Kāds sociālā tīkla facebook lietotājs svētdien dalījies ar saviem novērojumiem. Viņš pamanījis, ka Liepājā dienas karstajā laikā kādā automašīnā atstāts suns. Mājdzīvnieka saimnieki tikai nedaudz bija atvēruši vienu no auto logiem.

Ieraksta autors norādījis: "Nepatika redzēt salonā atstātu suni. Pat ja atstāta logu šķirba, uzkarsētā kastē tam spalvainim ir mokas. Pat ja 5 vai 10 minūtes, tā nevajag. To pašu allaž stāstu par auto salonā atstātiem bērniem pie lielveikaliem, ieskaitot pazemes autostāvvietā. Tā mašīna nav tā vērta, neviens nezags gaisa atsvaidzinātāju, pledu vai automagnetolu. 10 reizes nekas nenotiks, bet vienu kaut kas var atgadīties."

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad sociālajos tīklos atrodami līdzīgi stāsti par cilvēku pārgalvību. Jāatgādina, ka, piemēram, 2016.gada vasaras sezonā pašvaldības policija vairākkārt dalījusies ar stāstiem par karstā automašīnā atstātiem bērniem vai mājdzīvniekiem.