Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Gada notikums putnu vērošanā noritēs jau šajā nedēļas nogalē

© f64

Šajā vasarīgajā nedēļās nogalē, 20. un 21. maijā, norisināsies jau 14. diennakts putnu vērošanas sacensības “Torņu cīņas 2017”.Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) rīkotajās sacensībās pieteikušās 18 komandas ar 71 putnu vērotāju, kas ir vairāk nekā pērn. Vērot putnus tiek aicināts arī ikviens interesents, dodoties ciemos pie komandām vai piedaloties sacensību “brīvajā klasē”.

Sacensības noritēs vairākos posmos, respektīvi, 12 pieredzējušās komandas putnus torņos vēros 24 stundas, bet 6 Tautas klases komandas - 4 stundas. To, kura komanda dosies uz kuru torni, noteiks izloze sestdienas rītā “3 pavāru restorānā” un izlozes rezultāti tiks publicēti Torņu cīņu interneta vietnē, ziņo portāls tornucinas.lv.

f64

Jebkurš interesents, kurš labprāt vēlētos pavērot putnus, aicināts dalībai sacensību ‘’brīvajā klasē’’, tas nozīmē, ka putnus būs iespējams vērot vienu stundu no jebkura vērošanas torņa. Pērn sacensībās “Torņu cīņas 2016” kopā tika novērotas 170 dažādas putnu sugas un torņos tika uzņemti 286 apmeklētāji.