Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Autoceļš Ogre-Tīnūži atzīts par bīstamu; to uz laiku slēgs

attēlam ir ilustratīva nozīme © Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Veicot autoceļa Ogre-Tīnūži rekonstrukciju, darbu veicējs AS "Ceļu pārvalde" uzdūries biezam kūdras slānim un izveidojies nobrukums, kas daļēji skāris arī ceļa brauktuvi, tāpēc ceļš uz laiku tiks slēgts, informēja Ogres novada pašvaldībā.

Lai risinātu jautājumu par ceļa slēgšanu, vakar nobrukuma vietā tikās Ogres un Ikšķiles pašvaldību un AS "Ceļu pārvalde" pārstāvji.

"Ir jānovērš jebkāda iespēja, ka varētu notikt negadījums, tādēļ esam vienojušies par to, ka šis ceļa posms būs jāslēdz. Pirms tam jāinformē sabiedrība, kādā veidā cilvēki varēs nokļūt kapos, lai pēdējā gaitā izvadītu vai apraudzītu tuviniekus. Ir jānorāda apbraucamie ceļi, jāpasūta un jāizvieto attiecīgas ceļazīmes, jāinformē sabiedrība," norāda Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.

Ogres un Ikšķiles pašvaldības vienojušās, ka nepieciešamie sagatavošanās darbi ceļa slēgšanai tiks veikti tuvākajās divās nedēļās. Jau nākamnedēļ būs zināma apbraucamo ceļu shēma.

Pēc ceļa slēgšanas ar pilnu sparu atsākšoties ceļa rekonstrukcijas darbi. Notiks kūdras slāņa izņemšana, to aizvietojot ar ceļu būves prasībām atbilstošu smilti, uzklājot šķembas un veicot citus darbus. "Strādāsim pagarināto darba dienu, lai pēc iespējas ātrāk varētu atvērt satiksmi," solīja AS "Ceļu pārvalde" ražošanas direktors Jānis Zauers. Viņš atklāja, ka vietām kūdras slānis dažādos ceļa posmos ir pat trīs metrus biezs. Darbi varētu turpināties divus līdz divus ar pusi mēnešus, norādīja Zauers.