Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents: Bērnunamiem ir jāpaliek pagātnē

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Ģimene ir bērna attīstībai vissvarīgākā vide, un bērnunamiem ir jāpaliek pagātnē, šodien Rīgas pilī, 20 gadu jubilejā sveicot SOS Bērnu ciematu asociāciju un 26 ģimenes, kas devušas mājas bez vecāku aprūpes palikušiem bērniem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, svinīgajā pasākumā valsts pirmā persona sacīja, ka SOS Bērnu ciematu komanda var būt lepna par 20 darba gados paveikto, un divi izveidotie SOS bērnu ciemati, jauniešu māja, ģimenes atbalsta centri ir liecība par pašaizliedzīgu darbu un nesavtīgu mīlestību. "Ar savu darbu jūs valstij un pašvaldībām sakāt priekšā, kas jādara, rūpējoties par bērniem un sniedzot atbalstu ģimenēm," teica Valsts prezidents.

Savukārt Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone savā uzrunā akcentēja SOS ģimeņu drosmi uzdrīkstēties mainīt savu dzīvi, uzņemties atbildību un rūpes par bērniem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar dzīvot savā bioloģiskajā ģimenē. "Pateicoties SOS ciematu kustībai, jūs kopīgiem spēkiem daudziem bērniem esat izmainījuši skarbo ikdienu un snieguši to, kas viņiem pietrūkst. Jūs esat devuši iespēju dzīvot īstā ģimenē kopā ar brāļiem un māsām," norādīja prezidenta kundze.

Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Vējonis ar kundzi un Starptautiskās SOS bērnu ciematu organizācijas viceprezidente Gita Trauenihta pasākumā sveica Latvijas SOS ciematu padomes priekšsēdētāju Māru Biti, kura organizāciju vada kopš tās dibināšanas. Īpaši tika sveikti arī SOS vecāki, kuri audzina bērnus SOS ģimenē jau desmit vai 20 gadus.

SOS bērnu ciemati ir nevalstiska organizācija, kas jau 20 gadus Latvijā veido un atbalsta SOS ģimenes bērniem, kuri zaudējuši vecāku aprūpi. Pašlaik Latvijā 26 SOS ģimenēs aug vairāk nekā 130 bērnu un jauniešu, norāda Valsts prezidenta kancelejā.