Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

KNAB vadītāja amatam, iespējams, pieteikusies ar Militāro policiju saistīta persona

© F64

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu būt pieteikusies arī ar Militāro policiju saistīta persona, liecina neoficiālā informācija.

Tāpat izskan pieļāvums, ka izšķiroša virzība KNAB priekšnieka kandidāta atrašanā un virzīšanā apstiprināšanai varētu notikt līdz Jāņiem. Netiek izslēgta iespēja, ka laikā līdz Līgo svētkiem atbildīgās komisijas pagaidām vēl izraugāmais kandidāts varētu apmeklēt Saeimas frakcijas, lai skaidrotu redzējumu par saviem darbības plāniem.

Militārā policija ir Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienība, kas sniedz atbalstu vienību komandieriem militāro pasākumu drošības un kārtības nodrošināšanā, veic izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu un veicina šo un citu pārkāpumu apstākļu novēršanu, nodrošina objektu un kravu apsardzi, kolonnu pavadīšanu un militārā transporta kustības kontroli.

Militārās policijas uzdevumos ietilpst arī Valsts prezidenta un svarīgu valsts amatpersonu apsardze, liecina NBS mājaslapā publicētā informācija.

Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

LETA iepriekš vēstīja, ka uz priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies atsevišķi prokurori un drošības dienestu darbinieki.

Oficiāli pieteikto pretendentu pārstāvētās nozares un vārdi netiek atklāti. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti.

Konkursa pirmās kārtas otrā komisijas sēde paredzēta 25.maijā plkst.14, taču kā iepriekš norādījis Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tad nākamie soļi vērtēšanas procesā ir atkarīgi arī no drošības iestāžu veiktajām pārbaudēm, lai noskaidrotu pretendentu atbilstību pārējām likumā noteiktajām prasībām.