Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

IESKATIES: Svarīga informācija saistībā ar pašvaldību vēlēšanām

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Vēl tikai šodien un rīt vēlētāji var mainīt vēlēšanu iecirkni 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās, vēsta CVK Informācijas nodaļas vadītāja ristīne Bērziņa.

https://epak2.pmlp.gov.lv/vrepak/IecNoskaidrosanaUnMaina). Lai izmantotu e-pakalpojumu, nepieciešams internetbankas pieslēgums vai drošs elektroniskais paraksts.

Otra iespēja - iecirkņa maiņas pieteikumu iesniegt jebkuras pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldības noteiktajā darba laikā.

Pašvaldību vēlēšanās iecirkni var mainītu uz jebkuru citu iecirkni pašvaldībā, kur bija vēlētāja reģistrētā dzīvesvieta šā gada 5.martā jeb 90 dienas pirms vēlēšanām, vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.

Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Izvērtējot nepieciešamību mainīt iecirkni, atgādinām, ka pašvaldību vēlēšanās būs iespēja balsot arī dažas dienas pirms vēlēšanām. Iepriekšējā balsošana notiks trešdien, 31.maijā, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 1.jūnijā, no pulksten 9.00 līdz 12.00 un piektdien, 2. jūnijā no pulksten 10.00 līdz 16.00. Savukārt vēlēšanu dienā, 3.jūnijā, vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 7.00 līdz 22.00. Balsot jādodas uz iecirkni, kura sarakstā vēlētājs iekļauts.

Vairāk informācijas par pašvaldību vēlēšanu kārtību CVK mājaslapā www.cvk.lv.