Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Sasniegts jauns nacionālais 10. maija aukstuma rekords

© Jānis Trallis/ twitter

Naktī uz trešdienu sešās novērojumu stacijās pārspēts 10.maija aukstuma rekords, Rēzeknē labots arī visas valsts rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Aukstuma rekordi galvenokārt krituši valsts rietumu daļā - Liepājā, Pāvilostā, Stendē, Saldū un Dobelē, kur minimālā gaisa temperatūra bija -2,3..-4,3 grādi.

Tomēr zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Latgalē - Rēzeknes novērojumu stacijā, termometra stabiņam noslīdot līdz -4,7 grādiem, pārspēts ne tikai pilsētas, bet arī visas valsts 10.maija aukstuma rekords.

Savukārt Daugavpilī ar -2,4 grādiem atkārtots aukstuma rekords.

Jānis Trallis/ twitter

Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra, kas 10.maijā reģistrēta Latvijas oficiālajās novērojumu stacijās, bija -4,3 grādi 1941.gadā. Ārpus galvenajām meteostacijām 1991.gada 10.maijā reģistrēts aukstums līdz -5 grādiem.

Naktī uz trešdienu tikai vietām Rīgā un Jūrmalā gaisa temperatūra nenoslīdēja zem nulles atzīmes. Valsts lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz -1..-4 grādiem.

Kā ziņots, saskaņā ar datiem no ceļu meteostacijām uz Rēzeknes apvedceļa sals naktī sasniedza pat -5,3 grādus, pie Kārsavas saullēktā reģistrēti -4,7 grādi, Strenču apkaimē bija -4,6 grādi.

Savukārt gan Liepājas, gan Ventspils lidostā minimālā gaisa temperatūra bija -4 grādi.