Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

68 dažādu profesiju pārstāvjiem pasniegti valsts augstākie apbalvojumi

© F64

Šodien Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī 68 dažādu profesiju un amatu pārstāvjiem no visiem Latvijas reģioniem pasniedza valsts augstākos apbalvojumus, informēja prezidenta kancelejā.

Valsts augstākie apbalvojumi tika pasniegti par nozīmīgu darbu kultūrā, mākslā un mūzikā, sasniegumiem zinātnē, pašaizliedzīgu un mūža darbu pedagoga profesijā, profesionālu dienestu bruņotajos spēkos un robežsardzē, sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā, nozīmīgu devumu lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, uzņēmējdarbībā un vides aizsardzībā.

"Laikā, kad sākam svinēt Latvijas simtgadi, vēlos pateikties cilvēkiem, kuri ir paveikuši vairāk par savu ikdienas pienākumu. Jums ir ļoti nozīmīga loma valsts vēsturē, jo ar savu darbu, kas ir īpaši pamanāms, jūs veidojat labāku Latviju," uzsvēra prezidents.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Apbalvojuma saņēmējiem Vējonis pateicās par ilggadējo devumu un pašaizliedzīgo darbu Latvijas un līdzcilvēku labā. "Jūs paši vislabāk zināt, cik daudz pūļu ir jāiegulda, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Tikai jūs paši un jūsu ģimenes locekļi zināt, cik liela sirds degsme, mērķtiecība un neatlaidība ir jāiegulda, lai jūs varētu spīdēt pasaulslavenās koncertzālēs, lai sasniegtu visaugstākos sportiskos sasniegumus, lai varētu palīdzēt citiem. Lai varētu audzināt jauno paaudzi par Latvijas patriotiem," teica prezidents.

Kā ziņots, 33 personām tika pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis, kas tiek piešķirts par sevišķiem nopelniem tēvijas labā, valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes un sporta darbā. Par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem tika ieceltas deviņas personas, par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieriem tika ieceltas piecas personas, bet par Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekiem tika ieceltas 19 personas, tostarp Jaunā Rīgas teātra aktrise Baiba Broka un vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa.

Tikmēr Viestura ordenis, ko piešķir par sevišķiem militāriem nopelniem, sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā, valsts bruņoto spēku veidošanā, tika pasniegts 12 personām, bet Atzinības krustu saņēma 23 apbalvotie.