Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Eksperts: IT ir viena no perspektīvākajām nozarēm Latvijā

© Emīls Desjatņikovs/ f64 photo agency

Latvijā informācijas tehnoloģiju (IT) nozare ir viena no perspektīvākajām, kura palīdz palielināt kopējos Latvijas tautsaimniecības rādītājus un rada jaunas darba vietas, sacīja IT uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

"Aktuāla tēma arī 2017.gadā būs IT speciālistu piesaiste, lai nozares uzņēmumi ieinteresētu darbiniekus no citām sfērām, sagaidu, ka lielāks akcents tiks veltīts tam, lai IT nozarē vairāk karjeras iespējas redzētu daiļā dzimuma pārstāves. Bieži vien sievietes ir spēcīgas matemātikā, bet vēlāk karjeru izvēlas citā jomā, piemēram, grāmatvedībā, šajā jomā vēlamies mainīt stereotipus un palielināt sieviešu īpatsvaru IT nozarē," pauda Jegorovs.

"Sagaidu arī plašākas diskusijas valstiskā līmenī, kā Latvijā varētu palielināt IT speciālistu skaitu," piebilda "Accenture" Latvijas filiāles vadītājs.

"Accenture" ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 394 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. "Accenture" Latvijas filiāle ir dibināta 2002.gadā.