Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

APBRĪNOJAMI: Beļģis iemīlas Latvijā un pārceļas uz dzīvi laukos

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Fransuā Kalē pirms vairāk nekā 20 gadiem tik ļoti iemīlējās Latvijā un latviskajā vidē, ka nolēma iemācīties latviešu valodu un iegādāties īpašumu Latvijas laukos, kur piepildīt sapni par mierīgu dzīvi bez pilsētas trokšņiem, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Fransuā mīlestība pret Latviju aizsākās 1994. gadā, kad kādā kristīgajā nometnē Francijā viņš vienā no teltīm izdzirdēja bariņu cilvēku dziedam kādā interesantā un līdz šim nedzirdētā valodā. Sekoja draudzība un lēmums braukt uz Latviju, lai gan vispirms tā bija jāatrod kartē... Fransuā Latvijā ieradās reketa un nabadzības pārņemtajā Latvijā. "Staigāt viens es nevarēju, jo man bija eksotiskas drēbes, nevis padomju laika ierastais apģērbs. Tas bija nedroši," atcerās Fransuā. tomēr līdz dzīvei Latvijā nācās paciesties, jo Beļģijā gaidīja darbs un bērni, kuri bija jāpalaiž dzīvē.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Fransuā arī atzīst, ka viņaprāt, latviešu valoda ir visskaistākā valoda pasaulē. Fransuā Kalē pat savu uzvārdu ir latviskojis un lūdz viņu dēvēt par Fransuā Kalēju.

Divu gadu laikā "Strautiņu" mājas Fransuā no grausta ir pārvērtis skaistā saimniecībā un nu var dzīvot tā, kā vēlējies. Caur mājas logu var redzēt paša izrakto dīķi. Fransuā norāda, ka Beļģijā māja pie dīķa maksātu miljonu eiro. Savukārt vismīļākā vieta visā saimniecībā viņam ir ūdens baļļa, kuru viņš izmantojot katru dienu.

Bērni nesaprot Fransuā lēmumu pārcelties uz Latviju, tomēr viņš nejūtas vientuļš, jo vientuļš ir tad, kad nevēlas būt viens. Vienatne - tad, kad to izbauda.