Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Rešetins par vēlēšanām: Neaicinu uz revolūciju, taču nedrīkstam vairs klusēt!

© Ilze Zvēra/F64

Dailes teātra aktiera un režisora Intara Rešetina facebook ieraksti gaidāmo pašvaldības vēlēšanu sakarā turpina izraisīt viedokļu vētru.

10.aprīlī publicētajā ierakstā I. Rešetins norādīja: "Nekad nerunāju par politiku, neiesaistos tajā, bet...Vai tiešām mūs apmierina, ka galvaspilsētu vada Maskavas roka? Nevēlos Krimu Latvijā.”

Pirms pāris dienām aktieris publicēja vēl vienu ierakstu, ar kuru dalījušies jau gandrīz 1000 facebook lietotāju un kurā pausta neapmierinātība ar pašreiz Rīgā valdošās varas darbu un aicinājums doties uz vēlēšanām.

„Ir pienācis laiks rīkoties, IR jādodas vēlēt, jo vēlāk varbūt jau būs par vēlu, lai ko varētu mainīt. Rīga ir Latvijas galvaspilsēta un, kā zināms, zivs pūst no galvas. Un nevajag šo jautājumu uztvert tikai kā bailes no Ukrainas likteņa. Šis nav etniskais jautājums. Daudzi krievu tautības pārstāvji, kas dzīvo Latvijā, iespējams, pat ir lojālāki šai valstij kā viens otrs pašmāju bāleliņš, man ir pietiekami plašs paziņu loks arī starp krievvalodīgajiem, zinu ko runāju.

SVARĪGI ir apturēt milzīgo izsaimniekošanu, korumpētību plašajos Rīgas Domes gaiteņos un siltajās pašvaldību vietiņās.

Es neaicinu uz revolūciju, nemieriem, nevēlos sanaidot latviešus ar krieviem un otrādi, es tikai aicinu doties uz vēlēšanām! Runājiet savā starpā! Gan mājās, gan darbā, gan soc.tīklos, runājiet! Nedrīkstam atļauties vairs klusēt!” raksta I. Rešetins.