Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Pēc ažiotāžas ar vīzām latviešu aktieri tomēr varētu braukt uz ASV

© teatris.lv

Aptuveni pirms nedēļas publiskajā telpā izskanēja informācija, ka darba vīzu atteikuma dēļ nācies atcelt Latvijas Nacionālā teātra ieplānoto viesizrādi ASV latviešu svētkos Baltimorā. Tiesa, šobrīd parādījies pavisam neliels cerību stars, ka aktieri tomēr varētu nokļūt ASV.

Latvijas Nacionālā teātra Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēvica, 5.aprīlī Latvijas Nacionālais teātris no ASV Tēvzemes drošības departamenta saņēma darba vīzu atteikumu. Atteikums esot pamatots ar to, ka konkrētā izrāde - Eliota Heiza komēdija "Ceļā uz mājām" - nav latviešu autora darbs, līdz ar to tās izrādīšanai Amerikā nav kultūrvēsturiskas nozīmes.

Portāls "kasjauns.lv" vēsta, ka sākotnēji tika ziņots, ka Tēvzemes drošības dienesta lēmums par vīzu atteikšanu esot galīgs un nepārsūdzams. Tomēr nu izrādās, ka tā nemaz varētu nebūt. Pēc saceltās ažiotāžas prese un vēstnieka Teikmaņa uzstājības, Nacionālā teātra trupas viesizrādes Amerikā varētu notikt. Par to liecinot kāds ieraksts Tēvzemes drošības dienesta mājaslapā.

Nacionālā teātra preses sekretāre Līga Rimšēviča sarunā ar portālu "kasjauns.lv" gan norādījusi, ka šobrīd ziņas par piešķirtajām vīzām nevar komentēt un aicināja pārlieku nesapriecāties. Līdzko tiks saņemts oficiāls apstiprinājums par vīzu piešķiršanu, tas tikšot arī publiski paziņots.

AVOTS: kasjauns.lv