Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien saule mīsies ar mākoņiem

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, dienas pirmajā pusē daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un krusa, vēlāk vairs tikai vietām būs nelieli un īslaicīgi nokrišņi.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13-18 metriem sekundē. Vējš vairāk plosīsies Ziemeļvidzemē, dienas pirmajā pusē arī Ziemeļkurzemē.

Gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem.

Rīgā iespējami īslaicīgi nokrišņi, saule gaisu sasildīs līdz +9 grādiem, vēja ātrums brāzmās sasniegs 16 metru sekundē.

Laikapstākļus nosaka aizejošā ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens kāpj, no rīta tas vēl ir 749-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Trešdienas rītā Latvijā mainīgs mākoņu daudzums, Kurzemē daudzviet ir īslaicīgi nokrišņi, galvenokārt lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē pūš stiprākais dienvidrietumu vējš - piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Vējš pamazām pieņemas spēkā arī pārējā valstī.

Gaisa temperatūra 0..+5 grādi.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā pazeminājusies līdz +1 grādam, pūš dienvidu vējš 5-10 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +6 grādiem valsts rietumu un ziemeļu daļā līdz +12 grādiem Daugavpilī.

25.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -17 grādu Somijas ziemeļu pierobežā un -20 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.