Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien jāgatavojas ilgstošam lietum

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Otrdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms apmācies un lietains laiks, daudzviet ilgstošs lietus. Mazāk nokrišņu būs Kurzemes ziemeļrietumu pusē, kā arī Sēlijā un Latgalē, vairāk - Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgā.

Vējš daudzviet kļūs lēns; valsts dienvidaustrumu pusē un Ventspilī gaidāmas dienvidu vēja brāzmas 9-14 metru sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis brīdinājumu, ka otrdien Zemgalē, Vidzemē un Latgalē gaidāms ilgstošs lietus un nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetru jeb 15 litru kvadrātmetrā.

Rīgā dienā sabiezēs mākoņu sega un ilgstoši līs. Dominēs lēns vējš, gaiss iesils līdz +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, atmosfēras spiediens Kurzemē pazeminājies līdz 750 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Otrdienas rītā daudzviet Latvijas austrumu daļā līst, vietām iespējams sniegs, un arī Zemgalē vietām nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis pārsvarā apmākušās, Kurzemes lielākajā daļā - skaidras. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās līdz 7-12 metriem sekundē. Naktī Liepājā brāzmu spēks sasniedza 17 metru sekundē.

Gaisa temperatūra saullēktā +2..+5 grādi, valsts galējos austrumos aptuveni nulle grādu.

Rīgā apmācies laiks, pūš dienvidu vējš 6-11 metru sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +7..+10 grādu.

24.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu aptuveni -20 grādu Norvēģijas, Somijas un Krievijas galējos ziemeļos.