Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Kā sadzīvot, izdzīvot, nodzīvot

© F64

Neatkarīgās lasītāju saņemtie zvani.

Neapšaubāma aktualitāte šobrīd ir nekustamā īpašuma nodoklis. Aina no
Kurzemes netic pašvaldību žēlabām, ka tās nespētu izdzīvot bez šā nodokļa likmju dubultošanas un desmitkāršošanas, ko Saeima tām laipni atļāvusi. Aina dalījās ar piemēriem, kā Grobiņas un Jūrmalas pašvaldība šķērdē naudu kuras tām tagad jau ir pārpārēm.

Svetlana no Rīgas atzīmēja, ka trači ap īpašuma nodokli palīdz novērst uzmanību no tiem pseidouzņēmējiem, kuri tagad Rīgā izvērtuši zemes piespiedu nomas iekasēšanas tiesību tirdzniecību un šo nomas maksu iekasēšanu.

Jānis Upmalis no Valmieras nodzīvojis līdz pensijai un sacenšas ar valdību izturībā: vai viņš nomirs, vai tomēr sagaidīs pensijas indeksāciju. Otrā pasaules kara beigu gadadienas tuvums, t.i., šīs gadadienas gaidāmā svinēšana Rīgā Uzvaras pieminekļa pakājē novedusi viņu pie priekšlikuma turpat novietot skaidrojošu materiālu par Latvijas okupāciju Otrā pasaules kara rezultātā.

Jānis no Skultes gājis no Rīgas autoostas uz Vecrīgu tieši tad, kad garš preču vilciens braucis pa to dzelzceļa trases daļu, kas atrodas nevis virs zemes uzbēruma, bet dzelzs un betona konstrukcijām. Ak, kā tur viss klaudzējis un drebējis! Vai par to iedomājušies jūsmotāji par skaistumu, kas Rīgā pavēršoties pēc visa uzbēruma norakšanas?

Ozoliņš no Rīgas salicis kopā kopš 1990. gada masu saziņas līdzekļos dzirdētas frāzes, kas izskaidro Latvijā atrastās VDK kartotēkas slēpšanu. Visticamāk, ka viens no Latvijas brīvlaišanas noteikumiem 1990. gadā bijusi šīs
kartotēkas neatvēršana 70 gadus.

Sabīne no Berģiem aicina visus un valdības aprindas jo īpaši rūpīgi izlasīt Neatkarīgajā publicēto sarunu ar Latvijas bijušo Ministru prezidentu Vili Krištopanu.