Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

SKARBS VIEDOKLIS saistībā ar gaidāmo Lielās talkas dienu

© F64

Rīt, 22. aprīlī, visā Latvijā notiks gadskārtējā Lielās talkas diena. Šobrīd pieteiktas vairāk nekā 2000 talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau aptuveni 1600. Talka katru gadu pulcē ļoti daudz cilvēku, kas vēlas sapost apkārti. Protams, ir arī ļaudis, kas šo talkošanas ideju neatbalsta.

Piemēram, facebook lietotājs Garais Lielais uzskata: „Tuvojas lielā sestdienas komunistiskā talkas diena! Un es vispār uz tādu talku uzlieku virsū mīksto! Tagad viss ir par maksu, -- medicīna par maksu, izglītība par maksu un t.t., un ja kādam gribas, lai es ietu talkot -jā, bet par to dienu, lai man samaksā vismaz 400 eiro uz rokas un attiecīgi arī par mani nodokļus, jo par cik tas ir netīrs un fizisks darbs un vēl pie tam brīvdienā !!! :) Un es aicinu visus pārējos arī ignorēt tādu talkas dienu !!! .... Valsts mums ir bagāta, mētājās ar miljoniem pa labi un pa kreisi, lai atjauno amatus - sētnieki, ielu tīrītāji, parku tīrītāji un lai tad arī tie cilvēki par normāliem un labiem atalgojumiem strādā un tīra visur, tad nebūs tāda talka jārīko, bet citādi grib tikai uz haļavu, (par velti), tauta nu talkos par velti, bet kad tautai ko vajag, tad viss par bargu maksu!!!”

Jāpiebilst, ka arī pērn par interneta sensāciju kļuva kāds sievietes viedoklis. Dienu pirms talkošana telekanālam "Rīga TV24" izdevās iegūt kādas iedzīvotājas viedokli, kas ir pretējs talkošanas garam. Īsajā intervijā kundze izklāsta savu viedokli, kuriem jādodas talkot: "Kas cūko, tie, lai strādā. Aicinu pat bērnus nestrādāt." Atbildot uz žurnālistes apgalvoto, ka šajā dienā visiem kopīgi jāsatīra apkārtējā vide, kundze jautā: "Es nometīšu, jūs pacelsiet?" -"Jā." -"Kāpēc es nometīšu? Jo es zinu, ka Jūs pacelsiet!"