Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Laikraksts: "Keramika LV" atlaidusi visus darbiniekus un izpārdod produkciju

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Keramikas izstrādājumu ražotājs SIA "Keramika LV" Jelgavā pērn atlaidis visus darbiniekus, vēstī vietējais laikraksts "Zemgales Ziņas", taču kolektīvo atlaišanu uzņēmums pieteicis nav, apliecināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Laikraksts, atsaucoties uz "Keramika LV" valdes locekļa Raimonda Neilanda teikto, ziņo, ka uzņēmumā, kur pirms gada strādāja ap piecdesmit darbinieku, tagad vairs nestrādā neviens. Pēdējie atlaisti pērn decembrī, tiek izpārdota uzņēmuma produkcija.

Neilands laikrakstam atzinis, ka par keramikas izstrādājumu ražošanu pašlaik optimisma trūkstot. Tiek meklēti nomnieki ražošanas platībām 6,5 hektāru uzņēmuma teritorijā, kurai ir ūdens pieslēgums, dabasgāzes un palielinātas elektrības jaudas pievads.

NVA Jelgavas filiāles vadītāja Inga Lejiņa aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums kolektīvo atlaišanu pieteicis nebija, filiālē kā bezdarbnieks reģistrēts tikai viens uzņēmuma darbinieks. Lejiņa skaidroja, ka uzņēmumam, kurā nodarbināti 20-50 darbinieki, par kolektīvo atlaišanu jāziņo, ja 30 dienu laikā tiek atlaisti vismaz pieci darbinieki, taču, kā tas ir noticis uzņēmumā, ziņu nav.

"Taču arī citos gadījumos aicinām uzņēmumus ziņot par gaidāmajām atlaišanām, lai varam informēt darbiniekus par saviem pakalpojumiem un iespējām," pauda Lejiņa.

Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītājs - galvenais valsts inspektors Andris Saulītis informēja, ka sūdzības no darbiniekiem saistībā ar atlaišanu nav saņemtas, taču inspekcijas darbinieki centīsies situāciju noskaidrot.

Lieldienu brīvdienās pie uzņēmuma, kā ierasts pirms svētkiem, notika keramikas izstrādājumu izpārdošana, novēroja aģentūra LETA. Nākamo izpārdošanu darbinieki sola pirms Jāņiem.

Uzņēmuma veikals darbu vēl turpina, taču ražotne vairs nestrādā, šodien aģentūrai LETA apliecināja uzņēmumā. Ar Neilandu pašlaik sazināties neizdevās.

Nedarbojas arī uzņēmuma interneta vietne.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Pēterim Armanovam piederošā uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 291 421 eiro, ražotājs cietis 30 645 eiro zaudējumus. SIA "Keramika LV" dibināta 2010.gadā, turpinot ilggadējās keramikas izstrādājumu ražošanas tradīcijas Jelgavā.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija liecina, ka uzņēmums uz 26.martu nodokļos nebija nomaksājis teju 59 418 eiro.