Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Mazie pacienti procedūru laikā saņems "Drosmes uzlīmes"

© Publicitātes foto

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ar vadošā mobilo sakaru operatora "Tele2" un tā darbinieku atbalstu turpmāk slimnīcas bērniem kā iedrošinājumu dažādu procedūru laikā dāvinās Drosmes uzlīmes. Katram bērnam, kuram ārstniecības procesā BKUS nepieciešamas dažādas procedūras, būs iespēja saņemt īpašu "Drošsirdīgā pētnieka diplomu" un sakrāt dažādu planētu uzlīmes, tādējādi ļaujot ne tikai vieglāk pārciest nepatīkamo procedūru, bet arī iepazīt kosmosu.

"Bieži vien mūsu mazajiem pacientiem uzturēšanās laikā slimnīcā nākas pārciest vienu vai pat vairākas procedūras dienā, kas, lai kā censtos mūsu dakteri un māsiņas, mēdz būt nepatīkamas un pat sāpīgas. Tāpēc priecājamies, ka sadarbībā ar "Tele2" īstenojām Drosmes uzlīmju projektu, kas sniegs būtisku palīdzību gan bērniem, iedrošinot tos būt drosmīgiem dažādu procedūru laikā, gan māsiņām, palīdzot bērnus motivēt un vieglāk pārciest procedūras," stāsta BKUS valdes locekle Zane Straume.

"Mūsu darbinieki ik gadu Ziemassvētku laikā rīko labdarības tirdziņu, kurā iegūtos līdzekļus ziedojam kādam cēlam mērķim. Lai īstenotu šoreiz izvēlēto nodomu - radītu drosmes uzlīmes BKUS bērniem - "Tele2" darbiniekiem ar uzņēmuma atbalstu izdevās savākt 2000 eiro. Kopā ar BKUS pārstāvjiem drosmes uzlīmēm izvēlējāmies kosmosa tēmu, lai ne tikai atbalstītu un iedrošinātu bērnus dažādu procedūru laikā, bet arī raisītu viņos interesi par Saules sistēmas planētām. Priecājos, ka, pateicoties BKUS un mūsu darbiniekiem, katram mazajam pacientam būs papildu uzmundrinājums atgūstot veselību", stāsta Valdis Vancovičs, "Tele2" valdes priekšsēdētājs.

Drosmes uzlīmju projekta ietvaros katram bērnam, kas dosies uz procedūrām BKUS, medicīnas personāls dāvinās "Drošsirdīgā pētnieka diplomu", kā arī uzlīmi par katru procedūru, kā rezultātā bērns varēs sakrāt Saules sistēmas planētu uzlīmes, kas papildinātas ar aizraujošiem faktiem par kosmosu.