Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Publicitātes foto

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

SKANDĀLS BĒRNU NAMĀ: Par pārkāpumiem Jelgavas bērnunamā atbildība jāuzņemas pašvaldības sociālajam dienestam, šodien žurnālistiem teica labklājības ministrs Jānis Reirs (V). Viņš norādīja, ka sociālais darbs un sociālā funkcija ir pašvaldību pārziņā, tāpēc arī jautājums par to, kāpēc Jelgavas bērnunama direktore vēl nav atstādināta no amata, esot jāvaicā pašvaldībai.

NAUDAS IZKRĀPŠANA NO UZŅĒMUMA: Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par iespējamu vairāku darbinieku fiktīvu nodarbināšanu pašvaldības uzņēmumā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, kuras laikā personas saņēmušas darba samaksu par faktiski neveiktiem amata pienākumiem. Tādējādi laika posmā no 2014.gada līdz 2015.gadam no uzņēmuma izkrāpti teju 150 000 eiro. Kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

KAROŠANA SĪRIJĀ: Par dalību Sīrijas konfliktā apsūdzēto jaunieti Mārtiņu Grīnbergu prokuratūra lūdz sodīt ar 11 gadu brīvības atņemšanas. Kā paskaidroja apsūdzētā aizstāvis Raitis Mediņš, viņš savā debašu runā lūdza jaunieti attaisnot. Advokāts uzsvēra, ka ir vesels apstākļu kopums, kādēļ Grīnbergs būtu attaisnojams, piemēram, brīdī, kad jaunietis devās uz Sīriju, Krimināllikuma pants par prettiesisku piedalīšanās bruņotā konfliktā vēl nebija spēkā.

IZLASI ATKAL VADĪS STARKOVS: Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā apstiprināts Aleksandrs Starkovs, kuram šī būs atgriešanās pie valstsvienības stūres, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

SKOLĒNU SKAITA SAMAZINĀJUMS: Līdz 2030.gadam skolas vecuma bērnu skaits varētu mainīties nebūtiski, liecina skolu tīkla pētījuma pirmā starpziņojuma datu analīze, ko Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) uzdevumā veic ekonomģeogrāfa Jāņa Turlaja vadītā ekspertu grupa.