Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Skonto" stadiona īpašnieki vēršas policijā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Sākot ar 7. aprīli, SIA "Light" vārdā tiesu izpildītājs nelikumīgi demontē kustamo īpašumu Skonto stadionā, stadiona nekustamā un kustamā īpašuma īpašnieks "Adventika Group" vērsies policijā ar iesniegumu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu, lūdzot uzsākt kriminālprocesu.

Veikti arī citi juridiski soļi: tiesai iesniegta sūdzība par tiesu izpildītāja rīcību un lūgums atlikt izpildītāja darbības līdz lēmumam par sūdzību; iesniegta sūdzība ar lūgumu atcelt kustamās mantas apķīlājumu; par tiesu izpildītāju sūdzības iesniegtas arī Zvērinātai tiesu izpildītāju padomei un Tieslietu ministram.

Skonto stadiona nekustamā un kustamā īpašuma īpašnieki "Adventika Group" jau agrāk vērsušies ar citu iesniegumu Valsts policijā, saskaņā ar Latvijas Republikas Krimināllikuma 177. pantu lūdzot sākt kriminālprocesu par krāpšanu pret SIA "Light".

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

“2015. gadā iegādājāmies "Skonto" stadionu kā kopīgu īpašumu, un 2016. gadā SIA "Light" vērsās pret Adventika Group ar civilprasību, pretendējot uz daļu kustamā īpašuma. Ar pirmstiesas lēmumu daļa kustamās mantas ir apķīlāta, bet pirmstiesas lēmumā skaidri un gaiši pateikts, ka to demontēt nedrīkst, jo tiesa nav notikusi. Nesaprotamu iemeslu dēļ tiesu izpildītājs aizpagājušajā nedēļā sāka rīkoties. Nav arī skaidrs, kāpēc kopā ar tiesu izpildītāju bija ieradusies persona, kurai, kā ziņo masu mediji, jau sen par pārkāpumiem atņemta tiesu izpildītāja licence - Inga Čepjolkina.

Mūsu rīcībā esošā īpašuma dokumentācija apliecina, ka esam nopirkuši īpašumu kā kopumu. Tādēļ, saskaroties ar šo, mūsuprāt, klajo un nekaunīgo krāpšanas gadījumu, jau gada sākumā vērsāmies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu,” uzņēmuma rīcību komentē "Adventika Group" valdes loceklis Aleksandrs Krakovs, un turpina:

“Mums ir pamatotas aizdomas, ka uzņēmums, kas cenšas ar varu atņemt daļu mums piederošā kustamā īpašuma, iespējams, saistīts ar agrākajiem "Skonto" stadiona īpašniekiem SIA "SSA", kas šādi acīmredzot vēlās saņemt maksu par vienu un to pašu īpašumu divas reizes.”

2015. gadā "Adventika Group" īpašnieki iegādājās SIA "Mani Group", kam tobrīd piederēja "Skonto" stadiona kustamais un nekustamais īpašums. Līdz ar šo darījumu jaunie īpašnieki mainīja uzņēmējsabiedrības nosaukumu uz 'Adventika Group". Pirms SIA "Mani Group" stadiona īpašnieki bija SIA "SSA", kuri savukārt "Skonto" stadionu iegādājās no bankrotējušās "Parex" bankas slikto aktīvu pārvaldītājas AS "Reverta".

2016. gada beigās "Adventika Group" saskarās ar prettiesiskiem kāda cita uzņēmuma - SIA "Light" mēģinājumiem apķīlāt daļu tai piederošā kustamā īpašuma - tajā skaitā krēslus, apgaismes ierīces un citus "Skonto" stadiona objektus. Šajā brīdī "Adventika Group" bija "Skonto" stadiona saimnieks jau divus gadus.

Pašlaik "Adventika Group" lemj par turpmākajām sev piederošā īpašuma attīstības perspektīvām un darbības virzieniem, taču tuvākajā laika periodā funkciju maiņa nav plānota un īpašums turpinās pastāvēt kā futbola stadions. Sākot no pērnā gada līdz šī gada beigām "Adventika Group" stadionu ir izīrējusi uzņēmumam "Fitnesa Parks", kas organizē futbola sacensības un citas sporta nodarbības, tajā skaitā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju. Nekustamā īpašuma lietošanas līgums paredz šādas funkcijas: sporta pasākumu organizācija un publisku izklaides pasākumu organizācija.