Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Skulme nikna par noteikumiem Bērnu slimnīcā; personāls komentē situāciju

© F64

14.aprīļa pēcpusdienā skaistumkaraliene, gleznotāja un trīs bērnu māmiņa Liene Skulme sociālajā tīklā facebook publicējusi dusmu pilnu stāstu par piedzīvoto Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Lai gan sieviete pateikusies tur strādājošajam personālam un ārstiem, viņa nav bijusi mierā ar noteikumiem, kas jāievēro ikvienam slimnīcas apmeklētājam.

"Goda vārds, man nav skaidrs, kurš "gudrais" izdomā visus tos neloģiskos noteikumus. Kurš muļķis, piedodiet, raksta tos likumus? Es ar savām mazajām meitām, kuras sagatavojušas svētku našķus māsai, dodos apciemot savu lielo bērnu, kurai jau tā Lieldienas jāpavada slimnīcā, bet meitenes personāls nelaiž iekšā, jo, redz, kāds ir izdomājis, ka, ja tev nav 14 gadu, tad tas ir aizliegts. Ja man būtu līdzi zīdainis, kur man viņš būtu jāatstāj? Uz plaukta? Un kurš atbildēs par to, ka ar maniem bērniem nekas nenotiks, ja atstāšu viņas vienas? Ja māsa slimnīcā, kādā sakarībā pārējās māsas nedrīkst viņu apciemot?" ierakstā sociālajā tīklā facebook norāda L.Skulme.

F64

Slimnīcas personāls gan sievietei paskaidrojis, ka konkrētā kārtība aprakstīta Ministru kabineta noteikumos. Tāpat slimnīcas pārstāvji pie konkrētā ieraksta L.Skulmei atbildējuši: "Būt slimnīcā nozīmē satraukumu ne tikai pašam bērnam, bet arī ģimenei, tādēļ būt kopā šādā brīdī ir ļoti svarīgi. Slimnīca ir tā vieta, kur ik dienu ārstējas vairāki simti bērnu un, diemžēl, viņu organismi ir novājinātāki. Un tas nozīmē, ka viņi ir vājāki cīņā pret vīrusiem. Ik pa laikam ir gadījumi, kad, esot slimnīcā, bērns vēl papildu saslimst ar vīrusu infekcijām. Un tāpat ir gadījumi, kad bērni, kuri apmeklē slimnīcā esošos ģimenes locekļus un draugus, arī saslimst pēc slimnīcas apmeklējuma."

"Mēs ik dienu redzam šo statistiku, un tieši tādēļ Infekciju kontrole ir radījusi ierobežojumus. Ierobežojot apmeklētāju skaitu, kā arī aicinot uz slimnīcu nenākt ar jaunākiem bērniem, kuru imunitāte var būt vājāka nekā pieaugušajiem, tiek radīta drošāka vide pacientiem. Mēs saprotam cilvēciski, ka ilgtermiņā to ievērot ir grūti, un bieži cenšamies būt pretimnākoši. Taču, ja bērnam paredzēts ārstēties slimnīcā dažas dienas (vidējā statistika BKUS stacionārā ir aptuveni 4 dienas), aicinām būt saprotošiem un domāt par visu mazo pacientu drošību kopumā."