Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Ja samazinātu PVN, vai tirgotāji celtu cenas?

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Lasītāji labprātāk vēlētos, lai pārtikai samazinātu pievienoto vērtības nodokli no 21% uz 5%, taču satrauc veikalnieku vēlme tādā veidā pacelt cenas.

Romānu no Liepājas nepatīkami pārsteigusi Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta bezzobainība attiecībā uz Kalētu pagastā dzīvojošā zviedru pilsoņa klajo bezatbildību. Kā tad tā - kad jāsoda savējie pat par nieka pārkāpumu, tad uz visu banku, bet, kad ārvalstnieki, tad tikai tāda muļļāšanās un parunāšana. Turklāt tas viss notiek jau gadiem! Nezinot, ko darīt - smieties vai raudāt, kad lasījis par to, kas tikai viss šajā pseidosaimniecībā noticis.

Valdis Šteinbergs nesaprot, kāpēc izlietotās alus skārdenes, kuras nereti redzamas mētājamies ielas malā, nevarētu nodot veikalā - saņemot atpakaļ noteiktu summu. Tas taču padarītu tīrāku vidi, kā arī būtu trūcīgākiem ļaudīm labs atspaids.

Gunārs Lauks: - Pirms apmēram sešiem gadiem nacionāļu biedrs Dzintars Mozgis iztīrīja Bērnu slimnīcu, tika iesaistīts korupcijas skandālā, bet joprojām nav notiesāts. Japrokuratūrai nav pierādījumu, tad tā arī jāpasaka, vai arī vienkārši tiekgaidīts noilgums? Mozgis pa to laiku jau paspēja tikt 6. slimnīcā? Un kur ir nacionāļu morāle? Mani kaitinaNacionālās apvienības nevarīgums saimnieciskajos jautājumos, kurus viņi ignorē, bet ik pa četriem gadiem viņi iebrēcas: «Krievi nāk!» - un man par to jābalso?

Jūrmalniece Ausma: «Jūsu avīzē lasīju,ka lauksaimnieki ierosinājuši dārzeņiem un augļiem noteikt 5% PVN pašreizējā 21% vietā. Tāda doma ir ļoti atbalstāma, tikai - tirgotāji ir viltīgi, un man ir aizdomas, ka viņi pacels cenas tā, ka mēs PVN
samazinājumu veikalos nemaz nejutīsim.»