Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ar vilcienu par puscenu uz Elektrum Energoefektivitātes centru

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Līdz mācību gada beigām AS Pasažieru vilciens skolēniem nodrošina 50% atlaidi biļetei, no jebkuras dzelzceļa stacijas Latvijā dodoties ar vilcienu uz Elektrum Energoefektivitātes centru Jūrmalā.

Tas ir turpinājums projektam, kura ietvaros iespējams par puscenu mērot ceļu uz Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju Ķegumā. Mācību gada laikā šo iespēju ir izmantojuši teju 1000 skolēni no visas Latvijas.

Atbalstot izglītību un zinātkāri, AS Latvenergo un AS Pasažieru vilciens īsteno projektu Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!. Tā ietvaros Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem - skolēniem, studentiem un pavadošajām personām AS Pasažieru vilciens nodrošina 50% atlaidi vilciena biļetēm vienā vai divos virzienos braucienam no jebkuras dzelzceļa stacijas līdz Ķeguma stacijai un uz Jūrmalu līdz stacijai Majori. Enerģētikas muzejā Ķegumā un Elektrum Energoefektivitātes centrā Jūrmalā apmeklējums un izglītojošās nodarbības ir bezmaksas.

Elektrum Energoefektivitātes centra praktisko un izzinošo nodarbību galvenā vērtība skolēniem ir līdzdarbojoties iepazīt elektrības iespējas, piemēram, pašiem saražot elektroenerģiju ar divriteni un veikt virkni FIZMIX eksperimentu. Centrs ir aprīkots ar plašu elektroierīču klāstu, ar kuru darbību var iepazīties klātienē un izzināt, kā visracionālāk izmantot elektrību, lai būtu draudzīgi videi un savam maciņam.

Vēl arvien spēkā ir arī iepriekšējā gadā uzsāktais projekts par ekskursiju uz Ķegumu.