Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc Kramiņa un Viņķeles strīda vērtēs "Preses kluba" atbilstību nacionālajam pasūtījumam

© Ekrānšāviņš/"Preses Klubs"

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vērtēs televīzijas kanāla "TV24" raidījuma "Preses klubs" atbilstību nacionālajam pasūtījumam, turklāt darīs toneatkarīgi no Saeimas deputātes Ilzes Viņķeles (V) sacītā raidījuma laikā, informē padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

"Mēs reizi ceturksnī vērtējam visus sabiedriskā pasūtījuma raidījumus un tos paredzēts vērtēt neatkarīgi no tā, ko kāds deputāts raidījuma laikā ir pateicis," sacīja Ķezbere.

Viņa norādīja, ka raidījuma atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam paredzēts vērtēt šomēnes, jo ir noslēdzies iepriekšējais ceturksnis un nepieciešams plānot nākamo.

Kā ziņots, "Rīga TV24" direktors Klāvs Kalniņš uzskata, ka Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) ir izteikusi draudus atņemt finansējumu "TV24" raidījumam "Preses klubs", tādējādi cenšoties ierobežot viedokļu daudzveidību, savukārt politiķe šādus pārmetumus noraida, apgalvojot, ka viņai ne prātā nenāktu izteikt šādus draudus un mēģināt ietekmēt žurnālistu darba neatkarību.

Domstarpības ir radušās pēc pagājušajā nedēļā translētā raidījuma "Preses klubs", kur asa vārdu apmaiņa izcēlās starp Viņķeli un vokālo pedagogu Edgaru Kramiņu. Apspriežot Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notikušo terora aktu, Kramiņš kritizēja liberālisma politiku, Viņķeli un viņas pārstāvēto "Vienotību", kas "tik ļoti ienīst Latviju, latviešu valodu, latviešu tautu" un kas vedot uz liberālismu, kas "viennozīmīgi novedīs pie konflikta".

Pēc ilgākas vārdu apmaiņas Viņķele paziņoja, ka "pret stulbumu nav zāļu". "Tā pati konservatīvo vērtību citadele Krievija... Tur nav ne smakas no liberālisma, bet tur spridzina tieši tāpat. Vienkārši murgi kaut kādi. Tas, ko mēs te tagad izpildām, ir... Jums atņems beigās valsts finansējumu par šitādu ākstīšanos," sacīja Viņķele.