Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

BBC sadarbībā ar Latvijas raidorganizāciju paplašinās saturu Baltijā

© AFP/Scanpix

Lielbritānijas raidorganizācija BBC plāno veidot sadarbību ar vienu no Latvijas raidorganizācijām, kurā plānots iekļaut televīzijas biļetenu ar Baltijas reģionā dzīvojošajiem aktuālu ziņu saturu, informē BBC pārstāvji.

Pēc pārstāvju teiktā, biļetens, tāpat kā BBC portāla krievu valodā "bbcrussian.com" saturs, iekļaus vairāk Baltijas valstīs aktuālo informāciju.

Aktuālā ziņu satura nodrošināšanai, plānots palielināt BBC Krievu ziņu dienesta darbības lauku Latvijā. Pašlaik Rīgā darbojas viens BBC korespondents.

Raidījums ir daļa no plānotās BBC starptautiskās radio stacijas "BBC World Service" globālās paplašināšanās, kuras laikā paredzēts izveidot 12 jaunus valodu pakalpojumus visā pasaulē un veikt esošo pakalpojumu uzlabojumus.

BBC šā gada 6.aprīlī reģistrēja savu pārstāvniecību Latvijā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Agnese Berga, tad pašlaik padomei ir tikai zināms par BBC pārstāvniecības Latvijā izveidi un ka atsevišķu mediju platformu Latvijā izveidot nav paredzēts. Viņa piebilda, ka gadījumā, ja BBC lemtu par raidorganizācijas izveidi Latvijā, tad tam nevajadzētu būt nekādiem šķēršļiem, ņemot vērā, ka BBC ir Lielbritānijas raidorganizācija un Lielbritānija ir Eiropas Savienības valsts.