Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

PALĪDZĒSIM 12 gadus vecajam Nilam iegūt visu veselībai nepieciešamo

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Elmārs Rudzītis/ f64 photo agency

Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram" ir ievietots palīdzības lūgums no 12 gadus vecā Nila māmiņas, kurai nepieciešama finansiāla palīdzība, lai zēnam nodrošinātu rehabilitāciju.

"Palīdzēsim viens otram" vēsta:

Nilam ir 12 gadi, vasarā būs 13. Pamatdiagnoze agrīnais bērnības autisms (F84.0), viņš nerunā un ļoti vāji komunicē ar apkārtējiem, periodiski veidojas kādas fobijas, neparedzami un bez pamata. Tā piemēram, neviens suns Nilu nekad nav sakodis, bet vairākus gadus Nilam bija paniskas bailes no suņiem. Viņš bija gatavs mest visu zemē un skriet pretējā virzienā, ja suns nāca pa ielu pretī, mēs ilgi strdājām ar to problēmu un pagājušā gada vasarā bailes atkāpās.
Iepriekšējos gados Nilam bija pieejamas arī nodarbības vasarās, bet lēnā garā portidžas nodarbībās apmaksātās vietas mums vairs nav, pamatojums: Nilam ir skola un jādod iespēja citiem bērniem. Mūzikas terapiju RSD neapmaksā, reiterapiju arī neapmaksā, pirms gadiem Nilam apmaksāja baseina nodarbības, tagad arī neapmaksā. Pamato ar to, ka viņi iepērk pieprasītos pakalpojums un var piedāvāt tikai no iepirkto klāsta. Tā nu Nila mamma paliek vasaras mēnešos ar bērnu un nodarbināt viņu kā vien ienāk prātā. No valsts vasaras mēnešos Nilam ir iespējams saņemt logopēda nodarbības un ja paveiksies ergoterapeita. Pagājušo vasaru nepaveicās ar ergoterapeitu, bet logopēds nerunājošam bērnam ir daudz mazāk vajadzīgs par citām nodarbībām, bet Nils tās izmantojam, jo tas ir labāk kā nekas.

Skolas laikā Nilam ir slodze skolā. Skolas direktore ir peldēšanas trenere, no skolas tiek vests uz reitterapiju, reti, bet iespaidiem un pozitīvām emocijam pietiekoši. Ir pasākumi, kur jāgatavo klases uzvedums. Īsi sakot ir interesanti, ir komunikācija, ir nodarbošānās, ir mērķi.

Vasarā nav nekā. RSD piedāvā pakalpojumu "Atelpas brīdis", kas paredz ka 10 dienas mēnesī Nila mamma var aizvest Nilu pie viņiem, bet, neskatoties uz to, ka telpas viņiem ir jaukas, tā vide Nilam nav piemērota.

Uzsākt skolas gaitas septembrī vienmēr ir ļoti grūti, jo 3 mēnešus bija cits ritms un tikai mamma galvenokārt blakus, lai šo problēmu atrisinātu, viņiem jāatrod nodarbības vasarai, kurās mammai nav jābūt kopā ar viņu, kur ar Nilu strādā treneris vai pedagogs. Tās nodarbības varētu būt baseins, reitterapija, mūzikas terapija. Peldēšanas nodarbības pagājušogad Ķeizarmežā ar treneri izmaksāja 60 eiro mēnesī, reitterapija līdz 10 eiro par nodarbību Mūzikas terapiju pagājušo gadu neņēmām, pārāk dārgs prieks, 2015. gadā maksāja 17,50 eiro par nodarbību.
Ir vēl citi priekšmeti, kur Nils būtu laimīgs apmeklēt.
Kopā mēs varam palīdzēt ar rehabilitāciju.

Konta rekvizīti:(Ar norādi NILAM)
"Palīdzēsim viens otram"
reģ.nr - 40008260372
AS Swedbank
LV06HABA0551043090995
PayPal:
palidzesim.viens.otram@gmail.com