Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vakar dzēsti 57 kūlas ugunsgrēki

Attēlam ilustratīva nozīme © Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 119 izsaukumus – 83 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta VUGD.

Plkst. 19.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur dega neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu neapsaimniekota ēka 400m2 platībā un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām. Lai nodzēstu šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, vairāk kā 40 ugunsdzēsēji glābēji strādāja notikuma vietā.Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 20.46 un patlaban turpinās tā likvidēšanas darbi.

Vakar tika dzēsti 57 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija 13,9 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Līgatnes novada Līgatnes pagastā novadā, kur pērnā zāle dega 1,5 hektāru platībā, Hekeļa un Birķeneļu ielās Daugavpilī, kur pērnā zāle dega 1,5 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, zaru kaudze, mēbeles, starpstāvu pārsegums un siena, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, katlu māja, dārza māja, šķūnis, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.