Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Premjers: Sporta bāzu apvienošanai ir acīmredzami ieguvumi

© F64

Par nacionālo sporta bāzu apvienošanu, veidojot centralizētu bāzu pārvaldības struktūru, vēl diskutēts par maz, taču tam jau ir redzami acīmredzami ieguvumi, atzina Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis pēc padomes sēdes žurnālistiem skaidroja, ka Ministru kabinetam ir jāpieņem lēmums par visu valsts kapitālsabiedrību turpmāko pastāvēšanu, līdz ar to būs jāpieņem lēmums arī par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pakļautībā esošajām kapitālsabiedrībām - SIA "Sporta centrs "Mežaparks"", SIA "Tenisa centrs "Lielupe"", SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" un VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"".

Patlaban premjerministra ieskatā par iespējamo sporta bāzu apvienošanu bijis par maz diskusiju. Kučinskis sacīja, ka "IZM uzmetums, šķiet, dod pozitīvu efektu, un plusi un mīnusi būtu apskatāmi, taču, kā teica Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji, vēl nepieciešamas papildu diskusijas, jo, šķiet, kāds sapratnes posms ir pagājis garām".

"Neapšaubāmi, ka lielāka institūcija, vienlaikus saglabājot patstāvību esošajām bāzēm, dotu vairākus pozitīvus efektus, tostarp pieeju siltināšanas programmām, lielāku projektu naudas piesaisti," atzina Kučinskis, vienlaikus piebilstot, ka šajā gadījumā kapitālsabiedrības nav jāapvieno ar varu.

"Šis nav tas variants, kad ar varu kāds būtu jāpievieno vai jāņem nost," teica premjers, paužot cerību, ka līdz maija vidum iesaistītās puses spēs vienoties par optimālu rīcības variantu.

Kučinskis norādīja, ka sporta bāzu apvienošana neskarot ne kvalitātes pieauguma, ne arī reformēšanās nepieciešamības jautājumu. "Te ir runa par racionālāku līdzekļu izmantošanu un lielākām iespējām bāzei attīstīties," pauda premjers, atkārtoti uzsverot, ka bāzu apvienošana nav pašmērķis.

"Jāsaprot katras puses argumenti. Tagad radies iespaids, ka nav vēl bijusi pietiekoši plaša diskusija. Ieguvumi gan ir acīmredzami - varētu gan piesaistīt naudu, gan arī izmantot siltināšanas programmas," vērtēja Kučinskis.

Kā ziņots, IZM rosina apvienot tās pārvaldībā esošas četras nacionālās sporta bāzes, veidojot centralizētu pārvaldības struktūru un ietaupot līdzekļus.