Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

RPIVA PIEVIENO LU: Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) beigs pastāvēt ar šī gada 1.oktobri, šodien lēma Ministru kabinets (MK). Jautājuma skatīšana valdībā tika pārcelta divas reizes, kopumā lemšanu par RPIVA likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU), atliekot uz trim nedēļām. Lēmuma pieņemšanas atlikšanu koalīcijas partijas motivēja ar nepieciešamību gūt papildu informāciju no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), tostarp reaģējot uz tiesībsarga Jura Jansona norādītajām nepilnībām un neskaidrībām rīkojumprojektā, kā arī kopējā lēmuma virzīšanas procesā.

PAR LIELO KAPU ATPIRKŠANU VĒL NELEMJ: Valdība šodien atlika lemšanu par Lielo kapu pirmpirkuma tiesībām, uzdodot Kultūras ministrijai turpināt sarunas ar Rīgas domi par iespējamajiem risinājumiem Lielo kapu pārvaldīšanā.

ŠAUSMINOŠA SLEPKAVĪBA LIETUVĀ: Lietuvas prokuratūra paziņojusi, ka bažas rada aizdomās par četru ģimenes locekļu nogalināšanu aizturētā 26 gadus vecā Egidija Anupraiša psihiskais stāvoklis. Prokurors norādīja, ka otrdien Marijampolē aizturētais mērķēja uz dzīvībai svarīgām vietām savu tuvinieku ķermenī, kopumā izšaujot 21 reizi.

PUTINA PLĀNI: Bijušais ASV viceprezidents Diks Čeinijs brīdinājis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins apdraud starptautisko drošību un viņam "ir plāni attiecībā uz Baltijas valstīm". "Aukstā kara un Padomju Savienības beigas viņš [Putins] uzskata par katastrofu. Pieļauju, ka viņš mēģina labot to, ko uzskata par katastrofu. Domājams, ka viņam ir plāni attiecībā uz Baltijas valstīm - Igauniju, Latviju un Lietuvu," Čeinijs teica lekcijā, kuru Deli organizēja Indijas laikraksts "The Economic Times".

TRAĢISKA AVĀRIJA: Negadījumā uz ceļa Jelgava-Lietuvas robeža šodien pirms pusdienlaika dzīvību zaudējusi 1993.gadā dzimusi sieviete, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.