Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

S.Bless: Egliens panāca, ka aizeju no teātra

© F64

Aktrise, kura vairākus gadus uz Nacionālā teātra skatuves iejutusies Žurkas Kornēlijas lomā, žurnālam "Privātā dzīve" atklājusi, ka šis tēl viņai nozagts.

Leģendāras Žurkas Kornēlijas lomas tēlotāja vairāk nekā 10 gadus bija 74 gadus vecā Svetlana Bless. Žurnālam "Privātā dzīve" aktrise stāsta, ka lai gan tieši viņa ir šīs lomas radītaja, Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens panācis, ka viņa un skatuves partneris, Circeņa Draiskas atveidotājs, Jānis Skanis aiziet no teātra.

"Pēc 2010.gada atnāca Egliens, kurš izdomāja savus jokus, paturot manu Žurkas vārdu. Viņam nepatika tas, ko uztaisījām mēs, tomēr viņa joki nebija smieklīgāki par mūsējiem. Mēs ar Janku bijām celmlauži. Egliens kopā ar režisoru Viktoru Runtuli vienkārši izdomāja savu versiju," "Privātajai dzīvei" stāsta S.Bless.

Aktieris Mārtiņš Egliens sarunā ar žurnālu norādijis, ka ideja par to, ka savulaik jāmaina izrādes formāts ideja nākusi no teātra direktora Ojāra Rubeņa. Ar žurnāla stapniecību viņš arī pateicies par to, ko Svetlana Bless darījusi. "Tas viss noteikti tiek novērtēts, vienkārši viss dzīvē iet uz priekšu un notiek pārmaiņas," norādījis aktieris.

Tikmēr S.Bless uzskata, ka nav ētiski turpināt teātrī izmantot Žurkas vārdu. Kā izrādās, tad kādu laiku S.Bless uz teātri arī noraugās no attāluma. "Mani aizsūtīja pensijā. Patrieca no teātra kā Intu Tiroli un Ausmu Ziemeli. Neviens man neko nepaskaidroja, līdz brīdim, kad grāmatvedībā bija jāparakstās uz dokumenta, kas apliecina, ka esmu pensionāre," žurnālam norāda aktrise.

Žurnāls "Privātā dzīve" arī vēsta, ka šobrī aktrise dzīvo nelielā dzīvoklīti Valmierā. Šobrīd gan S.Bless vajā veselības likstas. Savas brīvās dienas slavenā Žurkas atveidotāja pavada lasot, skatoties TV un dzīvojoties ar mazmeitām.

AVOTS: žurnāls "Privātā dzīve"