Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Drošības policija: Dažus teroristu uzbrukumus ir grūti novērst

© SCANPIX

Terora aktu organizatori Eiropā izmanto arvien dažādākas uzbrukumu metodes, komentējot pagājušā nedēļā Londonā notikušo uzbrukumu, atzīst Drošības policija (DP).

Terora akts Londonā kārtējo reizi apliecina, ka terorisms šobrīd rada būtiskus draudus Eiropas drošībai, atzīst DP.

Pēdējā gada laikā notikušie terorisma incidenti parāda, ka islāmistu teroristi ir spējīgi organizēt uzbrukumus vairākās Eiropas valstīs. Turklāt šo terora aktu organizatori izmanto arvien dažādākas uzbrukumu metodes, piemēram, uzbrukumus ar primitīviem, brīvi pieejamiem ieročiem, piemēram, nažiem, šaujamieročiem, bet īpaši pēdējo uzbrukumu laikā vērojama vēršanās pret upuriem ar transportlīdzekļiem.

Šādu uzbrukumu plānošanai un īstenošanai nav nepieciešama ilgstoša gatavošanās un specifiskas zināšanas, kā rezultātā to novēršana ir sarežģīta, norādīja DP.

Jau ziņots, ka 22.martā 52 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Halids Masuds vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, divus nogalinot un desmitiem ievainojot, un viens no šiem ievainotajiem nomira pagājušās ceturtdienas vakarā. Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Par teroraktu atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Saistībā ar uzbrukumu policija sākotnēji aizturēja 11 cilvēkus, no kuriem deviņi tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas. Vēlāk Londonas policija paziņoja, ka Masuds rīkojies viens un nekas neliecina, ka tiktu plānoti citi uzbrukumi.