Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Noderīga informācija visiem "Maxima" un "Rimi" klientiem

© F64

Pieaugot Latvijā audzēto gurķu ražas apjomiem, veikalu ķēdes "Maxima" un "Rimi" šīs nedēļas laikā plāno pāriet tikai uz Latvijā audzētu gurķu pārdošanu, informē SIA "Maxima Latvija" un SIA "Rimi Latvia" pārstāvji.

Līdz šim "Maxima Latvija" veikalos bija pieejami "Mārupes siltumnīcās" audzētie garie gurķi plēves iepakojumā, un "Rītausmas" siltumnīcās audzētie garie gurķi bez iepakojuma. Tāpat veikalu plauktos bija atrodami Grieķijā audzētie garie gurķi plēves iepakojumā, kā arī Polijā un Ukrainā audzētie lauku gurķi, stāsta "Maxima" pārstāve Zane Udrase.

Šonedēļ "Maxima" veikalu plauktus papildinās "Mārupes siltumnīcās" audzētie lauku gurķi, savukārt no importa gurķiem uzņēmums "Maxima Latvija" pagaidām atsakās. Taču gadījumā, ja vietējie ražotāji nevarēs nodrošināt nepieciešamos apjomus, uzņēmums atkal iepirks citās valstīs audzētos gurķus, norāda Udrase.

Kā atzīmē "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite, sākoties Latvijas gurķu sezonai, "Rimi" un "Supernetto" veikalos tiek paplašināts Latvijā audzēto gurķu piedāvājums, aizvietojot importa gurķu apjomus ar Latvijā audzētiem. "Rimi Latvia" plāno, ka šīs nedēļas laikā veikali pāries tikai uz Latvijā audzēto produkciju. "Rimi Latvia" pārvaldītajos veikalos tie būs trīs veidu gurķi - gurķi ar cenu par vienu gabalu no "Mārupes siltumnīcām", sveramie Latvijas garie gurķi, kā arī lauku gurķi.

Jauno ražu "Rimi" veikalos nodrošina kooperatīva sabiedrība "Baltijas dārzeņi" no Mārupes un "Rītausmas" siltumnīcām. Kā sola audzētājs, nākamajā nedēļā pircējiem būs pieejama arī jaunā Mārupes tomātu raža, piebilst Bite.

Vietējie gurķi audzēti SIA "Mārupes siltumnīcas" siltumnīcās, kas ir lielākais zemstikla dārzeņu audzētājs Latvijā, kā arī SIA "Rītausma" siltumnīcās.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" 2015.gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Gruppen" piederošais "Rimi Baltic". Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 "Rimi" lielveikali un 44 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.

"Maxima Latvija" 2015.gadā strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 674,354 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 19,173 miljoni eiro, kas ir par 37,9% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 13,902 miljoni eiro.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 151 veikals - 125 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.