Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

VID rīko bezmaksas seminārus par e-pakalpojumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

No šodienas līdz 2.aprīlim E-prasmju nedēļā Valsts ieņēmumu dienests (VID) rīkos bezmaksas seminārus Liepājā, Saldū, Tukumā, Jēkabpilī, Daugavpilī un Ilūkstē, kā arī Ogrē, Babītē, Limbažos, Jaunpiebalgā un Ērgļos, iepriekš informēja VID.

Semināros VID speciālisti iepazīstinās iedzīvotājus ar VID e-pakalpojumiem, tajā skaitā gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu elektroniski.

No šī gada 1.marta gada ienākumu deklarāciju var iesniegt gan tie nodokļu maksātāji, kuriem tas jādara obligāti, gan tie, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem, norāda VID. Šis ir pirmais gads, kad tie nodokļu maksātāji, kuru gada apliekamo ienākumu kopējais apmērs 2016.gadā nepārsniedz 12 000 eiro, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas izveidosies, piemērojot gada diferencēto neapliekamo minimumu.

E-prasmju nedēļas mērķis ir veicināt visas sabiedrības diskusiju par digitālo prasmju nozīmi, iepazīstināt ar jaunākajām digitālo prasmju apmācības programmām un rīkiem, kā arī e-pakalpojumiem.

To koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. E-prasmju nedēļas norise Latvijā ir daļa no Eiropas kampaņu "e-Skills for Jobs 2016" un "Get Online week 2016" aktivitātēm.