Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Vakar reģistrēts lielākais kūlas ugunsgrēku skaits vienā diennaktī

© Lauris Vīksne/ f64 photo agency

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsts 91 kūlas ugunsgrēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Lielākie ugunsgrēki, kur kūla dega deviņu hektāru platībā, notika Daugavpils novada Laucesas pagastā un Daugavpilī Nometņu ielas apkārtnē.

Tāpat kūla piecu hektāru platībā dega Iecavas novadā un Daugavpilī Komunālās ielas apkārtnē, bet sešu hektāru platībā dega teritorija Daugavpilī pie Nometņu ielas un Iecavas novadā.

Līdz ar sausākiem laika apstākļiem pēdējās dienās kūlas ugunsgrēku skaits ir būtiski pieaudzis. Piemēram, ceturtdien dzēsts 41 pērnās zāles ugunsgrēks, bet trešdien - 16.

Vakar fiksētais šāds ugunsnelaimju skaits ir šosezon lielākais vienā diennaktī. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka sausākajās pavasara dienās pērnās zāles dedzināšanas gadījumu skaits mēdz sasniegt vairākus desmitus un reizēm pat pārsniegt 100.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Sausās zāles svilināšana arī nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēsti 116 ugunsgrēki, un tajos cietis viens cilvēks un viens tika izglābts.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 17 glābšanas darbus, bet 12 izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Kopš gada sākuma Latvijā ugunsgrēkos cietuši 129, bet gājuši bojā 27 cilvēki.