Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

IESPĒJAMĀS NODOKĻU REFORMAS: Lēmumos par reformām nodokļu politikā tuvojas izšķirošs brīdis, kas ir svarīgs valstij kopumā, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš arī sacīja, ka lēmumi nodokļu politikā būs sava veida valdības darba novērtējuma posms, tas arī parādīs, vai koalīcija spēj vienoties. Tāpat prezidents atzīmēja nodokļu reformas nozīmi sabiedrībā un uzsvēra, ka no šiem lēmumiem būs atkarīgas arī pārējās reformas gan veselībā, gan izglītībā, gan arī valsts pārvaldē.

NĪN NODOKLIS: Ar nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) nav jāapliek dzīvojamās ēkas ar zemi, kuru kadastrālā vērtība nepārsniedz 100 000 eiro, uzskata Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

KRIEVIJAS "EIROVĪZIJAS" PĀRSTĀVEI LIEDZ IEBRAUKT UKRAINĀ: Ukrainas Drošības dienests (UDD) pieņēmis lēmumu uz trim gadiem aizliegt Ukrainā iebraukt Krievijas okupēto Krimu apmeklējušajai Jūlijai Samoilovai, kuru Krievija izraudzījusies dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad notiek Kijevā, pavēstīja UDD pārstāve Oļena Hitļanska.

VESELĪBAS APRŪPES FINANSĒJUMS: Saeimas deputāti mudina rast ilgtspējīgu sistēmu veselības aprūpes nozares finansēšanai, kā arī nodrošināt nepieciešamus līdzekļus arī no 2020.gada, kad reformu īstenošanai vairs nebūs paredzēts izmantot valsts budžeta deficīta atkāpi.

ATROD MILZĪGU DAUDZUMU "SPAISA": Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija izņēmusi 40,5 kilogramus psihotropo vielu jeb “spaisa”, kas bija paslēpts maisiņos puķu dobē vasarnīcas teritorijā. Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā, aizturēts 31 gadu vecs vīrietis. Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.