Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

LMT uzstāda pirmo ar 5G tehnoloģiju savietojamo bāzes staciju Latvijā

© Publicitātes foto

Latvijas Mobilais Telefons uzstādījis pirmo ar 5G tehnoloģiju savietojamo mobilo sakaru bāzes staciju Latvijā. Kā ziņots, LMT sadarbībā ar telekomunikāciju tīkla infrastruktūras ražotāju Nokia plāno būt starp pirmajiem 5G ieviesējiem Eiropā.

Pirmā ar 5G savietojamā bāzes stacija uzstādīta Latvijas Universitātes jaunajā Dabaszinātņu centrā Torņakalnā.

Juris Binde, LMT prezidents, atklājot jauno bāzes staciju, uzsvēra: “Ir simboliski, ka pirmā ar 5G savietojamā bāzes stacija atrodas Latvijas Universitātē — augstskolā ar spēcīgu akadēmisko un pētniecisko tradīciju. Latvijas kā viedvalsts attīstības pamatā ir gudri cilvēki, inovatīvas tehnoloģijas un spēcīgas partnerības labu ideju īstenošanai. Šogad turpināsim uzstādīt arvien jaunas, 5G ieviešanai gatavas bāzes stacijas visā Latvijā.”

5G tiek uzskatīts par dzinējspēku jaunajai industriālajai revolūcijai, kas palīdzēs automatizēt sarežģītus uzdevumus. Atzinīgi novērtējot LMT tīkla infrastruktūras kvalitāti un inovatīvo pieeju, Nokia vienojās ar LMT par partnerību 5G tehnoloģijas attīstībā un testēšanā. Partnerības ietvaros šī gada janvārī LMT jau ieviesis jaunās paaudzes mobilo lietu interneta tīklu visā Latvijā. LMT sadarbojas ar Rīgas Tehnisko universitāti 5G tehnoloģiju izpētes un lietojamības modeļu veidošanā.