Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien lietus mitēsies

© Gatis Rozenfelds/ f64 photo agency

Otrdienas priekšpusdienā Kurzemē, pēcpusdienā arī valsts centrālajā daļā lietus mitēsies un uzspīdēs saule.

Austrumlatvijā vēl arī pēcpusdienā vietām nedaudz līs.

Mērenu dienvidu, dienvidaustrumu vēju, sākot no valsts rietumiem, nomainīs rietumu, dienvidrietumu vējš. Tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu.

Rīgā priekšpusdienā līs, pēcpusdienā debesis skaidrosies. Vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un brāzmās pūtīs līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra tuvosies +10 grādu atzīmei.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens Kurzemē pazeminājies līdz 747 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Agrā rītā Kurzemē līst, nokrišņu zona sasniedz Zemgali un tuvojas Vidzemei un Latgalei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visā valstī apmākušās debesis, vietām dūmaka. Gaisa temperatūra +1..+4 grādi. Lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš pamazām pieņemas spēkā.

Rīgā apmācies laiks, no rietumiem tuvojas lietus. Pūš dienvidaustrumu vējš 4-8 metri sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,9 grādiem Kolkā līdz +8,2 grādiem Jēkabpilī.

20.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26..+27 grādi vietām Balkānos un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu aptuveni -20 grādu dažviet Somijā un Krievijā.