Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Streika dēļ kavējas airBaltic reisi uz Itāliju

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Streika dēļ lidsabiedrība airBaltic šodien aizkavējusi reisus, kas savieno Rīgu ar Romu. Par precīzu izlidošanas laiku ziņosim atsevišķi, bet ir paredzama gan ielidojošā, gan izlidojošā reisa kavēšanās.

Pēc sākotnējās informācijas lidojumus plānots izpildīt ar Boeing 737-300 lidmašīnu, reisā no Rīgas uz Romu plānoti 128 pasažieri, bet reisā no Romas uz Rīgu - 139 pasažieri.

airBaltic atvainojas pasažieriem par izmaiņām lidojumu sarakstā. Lidsabiedrības prioritāte šobrīd ir apzināt visus klientus, lai pēc iespējas ātrāk spētu nogādāt klientus plānotajā galamērķī.

Šī Eiropā ir kārtējā aviācijas streiku nedēļa, kas nelabvēlīgi ietekmē ekonomiku. Pirms divām nedēļām notikušā streika dēļ Francijā kopumā Eiropā atcelti teju 1500 lidojumi, aizkavēti aptuveni 10 000 lidojumi, kas ietekmējis vairāk nekā 1 miljonu ceļotāju, ziņo Airlines 4 Europe (A4E), kurā dalīborganizācija ir arī airBaltic. Saskaņā ar A4E aplēsēm, gaisa satiksmes kontrolieru streiki Eiropas ekonomikai nodarījuši 12 miljardu eiro kaitējumu pēdējos septiņos gados.