Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

KRIEVIŅŠ PAMET AMATU: No rītdienas Mārtiņš Krieviņš vairs nepildīs Valsts kancelejas direktora pienākumus, apliecina Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars. Krieviņš amatu pametīšot "pēc abpusējās vienošanās". Vairāk par šo jautājumu abas puses esot vienojušās neko nekomentēt.

MARĶITĀNS IESNIEDZ ATLŪGUMU: Līdzšinējais Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Guntars Marķitāns pieņēmis lēmumu ar ceturtdienu, 23.martu, pamest dienestu Valsts policijā. G.Marķitāns iesniedzis Valsts policijas priekšniekam iesniegumu par atvaļināšanu no dienesta, ņemot vērā likumā noteiktā izdienas vecuma sasniegšanu.

ATLIEK LĒMUMU PAR RPIVA NĀKOTNI: Valdošā koalīcija kārtējo reizi uz nedēļu atlika jautājuma izskatīšanu valdībā par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju, pievienojot to Latvijas Universitātei, žurnālistiem pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

"BREXIT" PROCESS: Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja šodien paziņoja, ka jau 29. martā uzsāks oficiālas sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), vēsta BBC. Terēze Meja norāda, ka pārējām 27 ES dalībvalstīm tiks nosūtītas oficiālas vēstules, kurās valstu vadītāji tiks mudināti pēc iespējas ātrāk uzsākt pārrunas saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES.

SASLIMŠANA AR LEĢIONĀRU SLIMĪBU: Izskatot vecāku iesniegumu saistībā ar bērna sasirgšanu ar leģionāru slimību, policija Aizkrauklē sākusi kriminālprocesu par nolaidību, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece. Mazuļa vecāki aicina policiju izvērtēt par ūdens piegādi un uzsildīšanu atbildīgo personu atbildību, informēja Sietniece. Pašlaik konkrētas personas lietā vēl nav identificētas, jo tiek skaidroti lietas apstākļi.