Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ārsti cīnās par smagi cietuša motociklista dzīvību

Attēlam ilustratīva nozīme © F64

Laikam kļūstot aizvien siltākam, ielās sāk parādīties aizvien vairāk motociklu. Diemžēl jau pagājušajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā nonāca pirmais motocikla vadītājs, kurš guvis smagas traumas ceļu satiksmes negadījumā. Slimnīcas Politraumu vienībai nācās krietni pacīnīties par gados jaunā motociklista dzīvību, un viņa stāvoklis joprojām ir smags.

27 gadus vecais vīrietis, braucot ar motociklu, bija nokritis uz kreisā sāna. Par laimi, vīrietim galvā bija ķivere, kas kritiena brīdī pasargāja galvu, taču vīrietis lauza ribas un to asie gali pārplēsa liesu un savainoja plaušas. Lai glābtu jaunā vīrieša dzīvību, tika iesaistīta liela Austrumu slimnīcas speciālistu komanda un veiktas vairākas sarežģītas ķirurģiskas manipulācijas. Vīrietis joprojām ir smagā stāvoklī.

Austrumu slimnīcas ārsti mudina motociklistus domāt par savu drošību, izvēloties piemērotu braukšanas ātrumu un parūpējoties par pienācīgu ekipējumu. „Ļoti iespējams, šim vīrietim ķivere izglāba dzīvību,” saka Austrumu slimnīcas Politraumu vienības vadītājs, ķirurgs Alvis Melderis. „Diemžēl ne viens vien brauc ar motociklu bez ķiveres, šortos un „jēzenēs”, un tad kritiena sekas ir ļoti bēdīgas.”

Pavisam pagājušajā nedēļā no 13. līdz 19. martam Austrumu slimnīcas stacionāra „Gaiļezers” Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā ar dažādām veselības problēmām nonākuši 1262 pacienti, tai skaitā 11 pacienti, kuri pārvesti uz Austrumu slimnīcu no citām ārstniecības iestādēm, lai varētu saņemt augsti specializētu medicīnisko palīdzību.