Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par Rīgas cirka vadītāju kļūst fonda "Viegli" dibinātāja Ināra Kehre

© F64

Kultūras ministrijas (KM) konkursā uz VSIA "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu uzvarējusi Ināra Kehre, kura ir viena no fonda "Viegli" dibinātājām, kā arī apbalvojuma "Laiks Ziedonim" vadītāja.

KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone norādīja, ka intervijās KM no sešiem pretendentiem intervēja piecus, uzklausot viņu cirka līdzšinējās darbības izvērtējumu, kā arī nākotnes attīstības redzējumu.

Vilsone teica, ka Kehre uzrādīja ļoti augstu mērķtiecību un skaidru redzējumu, ka Rīgas cirkam jāattīstās par laikmetīgu kultūras, cirka un mākslas centru. Tāpat KM par labu atzina Kehres redzējumu, kā sākt darba procesu.

Kaut arī Kehre līdz šim ar cirka nozari nav bijusi saistīta, viņa plāno veidot radošo padomi un komandu, kas apvienos dažādus nozares speciālistus. Viņa plāno cirka komandu veidot no profesionāļiem, kas cirku redz kā "kaut ko vairāk".

Kehre pastāstīja, ka pirmie viņas darbi kā cirka valdes loceklei būs iepazīšanās ar esošo situāciju Rīgas cirkā, tostarp iepazīšanās ar ēkas tehnisko stāvokli. Viņa norādīja, ka vissteidzamāk jānodrošina ēkas fasādes nostiprināšanas darbi, kas notikšot ciešā sadarbībā ar KM.

Tāpat Kehre norādīja, ka viņas pirmo darbu sarakstā ir cirka stratēģijas veidošana, un plānots, ka tai jābūt gatavai līdz šī gada vasaras vidum. Stratēģijas veidošanā nāksies izvirzīt mākslinieciskos un organizatoriskos mērķus, kas nodrošināšot Rīgas cirka satura attīstību bez savvaļas dzīvnieku izmantošanas.

Kehre norādīja, ka cirku redz attīstoties bez dzīvnieku izmantošanas, turklāt plāno veidot cirku daudz plašāku nekā tas bijis līdz šim. Jaunā Rīgas cirka valdes locekle plāno apvienot radošo un racionālo.

Kehre darbu cirka valdē sāks 28.aprīlī.

Jaunā Rīgas cirka vadītāja bijusi Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" valdes priekšsēdētāja, radošo komandu un projektu vadītāja, kā arī vadījusi apbalvojuma "Laiks Ziedonim" izveidi. Tāpat viņa strādājusi kā SIA "Sense of Team" komandas veidošanas trenere un darba pieredzi uzkrājusi Sabiedriskās politikas centrā "Providus" un Latvijas Jaunatnes padomē kā Jauniešu Ministru kabineta veidotāja un vadītāja.

Pēc KM informācijas, Kehre Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu politikas zinātnē, Parīzes sociālo zinātņu universitātē "Sciences Po" specializējusies starptautiskajās attiecībās, kā arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā sākusi studijas psiholoģijā.

Jau ziņots, ka iesniegtos pieteikumus Rīgas cirka valdes locekļa amatam izvērtēja speciāli izveidota komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīja KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone. Komisijā bija arī Teātra padomes pārstāvis, VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes loceklis Ojārs Rubenis, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks, Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis, VSIA "Rīgas cirks" atbildīgais darbinieks, KM Nozaru politikas nodaļas vecākais referents Mārcis Katajs un neatkarīgā eksperte - biedrības "Latvijas Jaunā teātra institūts" valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesora pienākumu izpildītāja Zane Kreicberga.

Tāpat ziņots, ka līdz ar gadumiju beidzās ilggadējās cirka direktores un mākslinieciskās vadītājas Lolitas Lipinskas amata pilnvaru termiņš. Lai cirka vadību uzticētu konkurētspējīgam profesionālim, KM jau iepriekš bija nolēmusi uz šo amatu izsludināt konkursu.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, kopš 4.janvāra "Rīgas cirka" valdē darbojas KM valsts sekretāra vietniece Vilsone.

KM iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.