Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

E-veselības līgumus noslēguši vairāk nekā 1000 speciālistu

© F64

Kopumā līdz šim līgumus par e-veselības sistēmas lietošanu noslēguši vairāk nekā 1000 veselības nozares profesionāļu, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Agnese Jasenoviča.

Tajā skaitā līgumus ar dienestu noslēgušas 825 ārstniecības iestādes, tostarp 190 ģimenes ārstu prakses, kā arī apmēram 200 aptieku juridiskie īpašnieki.

Jasenoviča norādīja, ka noslēgto līgumu skaits par e-veselības lietošanu arvien pieaug, taču neskatoties uz to NVD sadarbībā ar tā teritoriālajām nodaļām martā un aprīlī plāno aktīvi apbraukāt reģionus, informēt un uzrunāt ģimenes ārstus un ārstniecības iestādes par e-veselību.

Pēc NVD datiem, līdz šim elektroniski atvērti ir apmēram 7800 e-darbnespējas lapu, 7200 e-recepšu un fiksēti apmēram 288 000 ielogošanās gadījumu sistēmā.

Savukārt atbalsta dienests ārstniecības personām un farmaceitiem apkalpojis aptuveni 3800 zvanu, bet atbalsta dienests iedzīvotājiem - gandrīz 300 zvanu.

Jau ziņots, ka līgumi par Vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas jeb e-veselības lietošanu noslēgti tikai ar 14,1% ģimenes ārstu prakšu. Latvijā patlaban darbojas 1359 ģimenes ārstu prakses, taču par e-veselības lietošanu līgumi noslēgti ar 186.