Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ar leģionāru slimību inficētā zīdaiņa vecāki vērsušies policijā

© F64

Piektdien ziņu aģentūra LETA informēja, ka Aizkraukles novada pašvaldība pagājušajā nedēļā saņēmusi signālu par iespējamu leģionāru slimības inficēšanās gadījumu kādā no Aizkraukles pilsētas daudzdzīvokļu namiem, kur esot saslimis bērns.

No Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) saņemtie analīžu rezultāti apstiprina, ka daudzdzīvokļu nama ūdensvadā patiešām izplatījusies leģionāru slimību izraisošā baktērija.

Zināms, ka ar baktēriju vien 13 dienas pēc piedzimšanas inficējies kāds mazulis, kuram tā izraisījusi smagu plaušu infekciju. Kamēr ārsti turpina cīnīties par aptuveni mēnesi vecā puisēna veselību, tikmēr viņa vecāki Valsts policijas Aizkraukles iecirknī vērsušies ar iesniegumu izvērtēt, kura iestāde un kura amatpersona par notikušo ir atbildīga, un ierosināt kriminālprocesu, vēsta "Staburags.lv".

Jau vēstīts, ka mazuļa māmiņa sociālajā tīklā facebook informējusi, ka jau mēnesi bērniņš atrodas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, kur pieslēgts pie dažādiem elpināšanas aparātiem, viņam lielās devās tiek doti pretsāpju medikamenti un antibiotikas. Šobrīd bērna veselības stāvoklis ir uzlabojies, tomēr, kā norāda, vecāki, nav zināms, kādas sekas tas viss atstās nākotnē.

"Mūsu ģimenei arī telefoniski ir paziņots, ka šī bīstamā baktērija atrasta mūsu dzīvoklī, kā arī šīs dzīvojamās mājas pagraba centrālajā cauruļvadā, tātad šī baktērija ir ne tikai mūsu dzīvoklī, bet visā šajā mājā," norāda zīdaiņa māmiņa.

Tikmēr "Staburags.lv" vēsta, ka SIA “Aizkraukles siltums” valdes loceklis Aivars Aldermanis skaidro, ka visās Aizkraukles mājās no siltummezgla izejošā ūdens temperatūra paaugstināta līdz plus 60 grādiem, bet naktī uz stundu līdz plus 70 grādiem, lai baktērija iznīktu.